Почело снимање филма “Саучесници”: Трилерска прича о злочину и казни

Р.В.
Почело снимање филма “Саучесници”: Трилерска прича о злочину и казни

БЕОГРАД – Почело је снимање српског дугометражног играног филма “Саучесници” сценаристе Огњена Обрадовића и редитеља Марка Новаковића. Продукцијска кућа “Зилион филм” представља и најављује као психолошки трилер. “Саучесници” се снимају на локацијама у Ужицу, а крај снимања се очекује током октобра.

Филм “Саучесници” је психолошки трилер смјештен у Ужице, који прати судбину младог пара чији се живот нагло преокрене након што прегазе локалног пијанца на пјешачком прелазу. Бранко минимизира трагични инцидент као несрећу на путу, док се Софија суочава с унутрашњим сукобом између властите савјести, с једне стране, и притиска да заташка истину и настави свој “савршени” живот са Бранком, с друге стране. Како вријеме пролази, Софија све више попушта под теретом савјести, а тензија у односу са Бранком расте. Немогућност да прећути злочин Софију доводи до болних увида о односу са Бранком, о породици и пријатељима, али и читавом друштву које почива на корупцији и заташкавању.

Редитељ филма је Марко Новаковић, док сценарио потписује Огњен Обрадовића. Продуцент филма је Лазар Ристовски, а филм настаје као копродукција Србије, Хрватске и Сјеверне Македоније. Српски продуцент је кућа “Зилион филм”, а копродуценти су “Интерфилм” (Хрватска) и “Кино око” (Сјеверна Македонија). Наставак филма је подржао и Филмски центар Србије. Истовремено настаје и мини-серија од четири епизоде за “Телеком Србије”. Улоге у “Саучесницима” тумаче: Невена Неранџић (у улози Софије), Радован Вујовић (у улози Бранка), Златан Видовић (Зоран, Бранков кум), Милица Јаневски (Зоранова супруга), Даница Ристовски (Славица), Зоран Цвијановић (Славичин муж) и Аница Добра (Лепосава, Софијина мама).. Марко Новаковић је редитељ филмова “Неко ме ипак чека”, “Зверињак”, “Пут ружама посут” и “Без степеника” и многих других. Дипломирао је режију на Академији уметности Универзитета у Новом Саду 1994. Члан је Удружења филмских уметника Србије од 2009. године. Од 2009. запослен је у редакцији драмског и домаћег серијског програма РТС-а, чији је одговорни уредник постао 2010. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана