Пала прва клапа за “Млијечни пут”

Ратомир Мијановић
Пала прва клапа за “Млијечни пут”

Требиње - Снимање филма радног наслова “На млијечном путу” у режији Емира Кустурице почело је данас, а прва клапа пала је на подручју средњовјековног града Клобука.

Иако је било најављено да ће почетак снимања бити на Мокрој Гори, план снимања је промијењен из техничких разлога, а филмска екипа, предвођена добитником двије канске “Златне палме”, данас је снимала на Клобуку.

Како су нам рекли на снимању, послије Клобука филмска екипа ће се преселити на подручје Етно-села Увјећа у близини Требиња.

Планирано је и снимање одређених сцена на подручју самог града, на градској пијаци и испред Саборног храма у Требињу.

Филм ће се снимати у три етапе: први дио у јуну, други у јулу, а затим у континуитету од августа до краја октобра.

Очекује се и долазак славне италијанске глумице Монике Белучи, која ће у филму играти главну женску улогу.

Белучи ће током снимања филма бити смјештена у Требињу и како је рекао Емир Кустурица, није имала никакве посебне захтјеве у односу на остале глумце. Долазак Монике Белучи очекује се крајем јула.

Уз славну глумицу, већу улогу у филму имаће српска глумица Слобода Мићаловић, док Кустурица игра главну мушку улогу.

- Мићаловићева има дивну улогу - глуми жену заљубљену у мене - рекао је Кустурица и појаснио да је она у филму сестра ратног плаћеника.

Најавио је да ће премијера филма бити на Међународном филмском фестивалу Кану, у мају сљедеће године.

- Тематски, филм је подијељен у три дијела - причу о змији, затим причу о љубави и причу о монаштву. Филм ће говорити о свевременској теми - теми доброте, односно о томе да, ако не буде доброте, једног дана неће имати шта да окреће Земљину осу - рекао је Кустурица.

Што се финансирања филма тиче, ријеч је о мексичкој продукцији и ниједна марка није утрошена из буџета Републике Српске или Србије, потврдио је Кустурица.

Славни режисер је раније рекао да снимање филма “На млијечном путу” представља његов повратак филмској умјетности и да му је то  најзахтјевнији филм у умјетничкој каријери.

У филму ће се појавити и већи број статиста одабраних на кастингу који је недавно одржан у Требињу.

Локације

Осим у Клобуку и Требињу, филм ће бити сниман на још неколико локација у Херцеговини. Ријеч је о у Кравицама код Чапљине, дијелу Поповог поља, као и селу Увјећа, гдје је Емир Кустурица раније снимио дио приче о монаху и камену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана