Пала прва клапа филма "Ланчана реакција" Драгана Бјелогрлића

Tanjug
Foto: Printscreen

БЕОГРАД- Након неколико година припрема и рада на сценариу, у Београду је синоћ пала прва клапа новог филмског остварења "Ланчана реакција", редитеља, глумца и продуцента Драгана Бјелогрлића, најавили су продуценти.

Хладни рат се надвио над планетом.

"Гвоздена завеса" подијелила је европски континент, али и читав свијет на два политички и војно супростављена блока.

И један и други блок посједује нуклеарно наоружање.

Страх од неминовности нуклеареног рата доводи до паничног покушаја многих земаља да обезбједе овакво наоружање, док наука истовремено покушава да пронађе лијек од нуклеарног зрачења, као посљедице употребе атомских бомби“ - овако почиње главна линија приче која прати акцедент који се догодио 1958. године у научном институту Винча надомак Београда, а који симболично представља почетак трке за опстанак у којој ће се супротставити два научника, два свијета и две идеологије.

Сценарио за овај међународни пројекат потписују Вук Ршумовић и Драган Бјелогрлић, а настао је по мотивима романа "Случај Винча" професора Горана Милашиновића.

Прослављени француски глумци Алексис Маненти, Жереми Лаерт и Оливије Бартелеми ће носити неке од главних улога у овој француско - српској копродукцији, док ће домаћу филмску поставу предводити Радивоје Буквић, Предраг Мики Манојловић, Јован Јовановић и Алиса Радаковић.

Планирано је да снимање траје годину дана на аутентичним локацијама у Србији, Словенији и Француској. Редитељ Драган Бјелоглић предводи велики ауторски тим који чине извршни продуцент Горан Бјелоглић, директорка филма Наташа Вишић, директор фотографије Иван Костић, сценографкиње Јелена Сопић и Јована Цветковић, костимографкиња Марина Меденица. Премијера се очекује на јесен 2023.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана