Отворен конкурс за 15 . Међународни фестивал анимираног филма "Бањалука 2023"

Б.П.
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Послије једногодишње паузе, до које је дошло због преласка финансирања филмских фестивала у Републици Српској са Министарства просвјете и културе на новоформирани Аудио-визуелни центар Републике Српске, створени су услови за наставак одржавања Фестивала анимираног филма "Бањалука 2023".

Међународни фестивал анимираног филма у Бањалуци, који је основан 2008. године, током досадашњих издања угостио је бројне, свјетски познате мајсторе анимације, а кроз разноврсне програме приказано је неколико хиљада анимираних филмова у Бањалуци, али и другим градовима Републике Српске и Босне и Херцеговине. 

Традиционално, такмичарски програм фестивал представља репрезентативан пресјек интернационалне анимиране сцене са фокусом на ауторску анимацију. 

И ове године, на задовољство многих, биће приказани најбољи анимирани филмови, а ако је судити по пријашњим искуствима да се на Фестивал пријављују аниматори из цијелог свијета, публика ће имати прилику да види најбоља остварења са свих меридијана.

Петнаесто издање фестивала традиционално ће пратити бројни садржаји, тако да можемо да кажемо да ће се у програму који припремамо наћи за свакога понешто. 

Фестивал почиње 24., а завршава 28.октобра, на Свјетски дан анимираног филма. 

Више информација о конкурсу, као и Фестивалу, аутори и љубитељи анимације могу да пронађу на званичном сајту banjalukanima.org. 

 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана