Откривени хонорари српских глумаца и ко највише зарађује

ГС
Откривени хонорари српских глумаца и ко највише зарађује

Млади глумац добија исти хонорар као Александар Берчек, Жарко Лаушевић и Мики Манојловић.

Зарада и плате српских глумаца и глумица:

Сека Сабљић, Мики Манојловић, Александар Берчек, Жарко Лаушевић и Милош Биковић најскупљи су српски глумци.

Ове звијезде не прихватају ниједну улогу уколико за дан снимања не добију 2.000 евра, а ако редитељи желе да их ангажују за неку мању улогу, морају да издвоје чак 5.000 евра по дану.

"Жарко Лаушевић, Мики Манојловић и Александар Берчек већ годинама узимају највише пара за филмове и серије. Поред тога што су талентовани, цијену им диже и то што не прихватају олако сваку улогу која им се понуди. Због тога, када продуценти и редитељи одлуче да их ангажују за неки пројекат, већ унапријед знају да ће морати да плате 2.000 евра по дану за њихове хонораре", рекао је неименовани извор и открио да "цијена зависи и од величине улоге".

"Уколико нису међу главним глумцима, онда траже 5.000 евра."

Једина жена међу најплаћенијим глумцима је легендарна Сека Сабљић.

"Биковић, попут много старијих колега, има хонорар од 2.000 евра дневно. Међутим, у Русији зарађује много више! Тамо је за филм 'Слуга', који је најгледанији у историји руске кинематографије, узимао 5.000 евра по дану".

Иза ове петорке слиједе Слобода Мићаловић, Војин Ћетковић, Милан Марић, Милош Тимотијевић и Раша Буквић, са хонорарима од 1.500 евра по дану.

"Марић је захваљујући филму "Тома" и серији "Државни службеник" међу најтраженијим глумцима млађе генерације. Тимотијевић и Буквић су послије улога у серијама 'Беса' и 'Јужни ветар' подигли цијену, док супружнике Војина и Слободу публика воли да гледа већ годинама", завршава извор, преноси Informer.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана