“Он је у већ потрошио душу”: Дензел Вашингтон открио детаље о свом лику у Гладијатору II

Г.С.
Foto: Скриншот

Дензел Вашингтон тренутно са остатком колега промовише историјски наставак филма Гладијатор редитеља Ридлија Скота.

Вашингтон је у филму глумио Макринуса богатог трговца оружјем и бившег гладијатора који планира да преузме контролу над Римом.

Глумац је у недавном интервјуу током прес-турнеје причао о томе што мисли о лику којег је играо. Како извјештава Холивуд Рипортер Вашингтон се нашалио и рекао да је његов лик заправо добар и да је само погрешно схваћен а онда одговорио: “Он покушава да искористи све. Искористио би своју мајку искористио би своју дјецу. Већ је потрошио своју душу па му ништа није остало. Он је у кревету с ђаволом” коментарисао је глумац и открио како му је било на сету филма на Малти.

“Када бисте се шетали било је као да сте у Риму; чинило се као да је тамо десет хиљада статиста и коња. Било је као у машти као игра забавно. Само обучете опрему хаљине и кренете тако ја то видим. Облачим ову хаљину ово прстење и лудим” додао је Вашингтон.

Подсјетимо радња филма дешава се двије деценије након догађаја из оригинала. Прича прати Луција (Пол Мескал) сина Лусиле (Кони Нилсен) из првог филма који са својом женом живи у Нумидији. Након што римска војска под вођством генерала Марка Акација (Педро Паскал) окупира покрајину у којој живи Луције остаје без свега и бива бачен у ропство. Као гладијатора подучава га његов власник и ментор Макрин (Вашингтон) а млади мушкарац креће у освету против Римског Царства.

Прошлог петка било је прво приказивање филма у Лос Анђелесу пред публиком коју су чинили чланови Америчке академије филмских умјетности и науке (АМПАС) и Удружења филмских глумаца (САГ) а реакције бројних критичара су позитивне. Неки од њих предвиђају пуно номинација за Оскара. “Гладијатор II права је епска прича и најбољи филм Ридлија Скота у посљедњих неколико година. Пол Мескал сјајна је акциона звијезда а притом не губи истрајност којом се исказао у индие филмовима што га чини правим насљедником престола. Дензел Вашингтон доминира сваком сценом без претјеривања” написао је на X-у критичар Ерик Андерсон, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана