Омиљени “Peaky Blinders” се враћа: Килијан Марфи у улози проналазача нуклеарне бомбе VIDEO

Г.С.
Омиљени “Peaky Blinders” се враћа: Килијан Марфи у улози проналазача нуклеарне бомбе VIDEO

“Неће се бојати, док то не схвате. И неће разумети, док не искористе.”

'Oppenheimer', надолазећи биографски филм Кристофера Нолана, сценаристе и режисера. Ово је засигурно један од најишчекиванијих филмова 2023. године. Килијан Марфи у главној улози, буџет од 100 милиона долара и још много тренутно доступних информација слиједи у наставку.

Оно што вриједи истаћи јесте то да ће филм једним дијелом бити приказан и у црно-бијелој техници.

“Први пут икада успјели смо снимити IMAXфилм у црно-бијелој техници. А резултати су били узбудљиви и изванредни”, рекао је Нолан за Тотал филм.

Радња

Филм се заснива на биографском роману “Amedican Prometheus: The Triumph and Fragedy of  Ј. Robert Oppenheimer”, аутора Каја Берда. Радња филма пратиће живот теоретског физичара Роберта Опенхајмера, научника заслужног за изум нуклеарне бомбе, изум који је разорио земље и уништио животе многима, онај чије посљедице трају заувијек. Рођен је 1904. а умро 1967. године. Сматра се оцем нуклеарне бомбе. Љубитељи физике знају да је Роберт био и директор Лос Аламос лабораторије.

Глумци

Уз Килијана Марфија, нека од најупечатљивијих имена су Роберт Дауни Џуниор, затим Емили Блант у улози госпође Опенхајмер. Ту су и Мет Дејмон, Рами Малек, као и бројни други глумци за које се надамо да ће својим умијећем овај филм учинити бољим.

Одабир главног глумца привукао је изузетно позитивне реакције публике, а један од коментара које вриједи посебно истакнути гласи “Ако Килијан не освоји ништа за оно што ће нам показати, као што није освојио ништа за Peaky Blinders, украшћу награде и донијети му.”

На свијету нико боље од Марфија не може да изнесе сцене у којима се захтијева прибраност глумца, забринутост, хладно лице... Ноланов избор за главну улогу није могао бити бољи, чак и физичка сличност са Опенхајмером није изостала. Биће ово једна од највећих улога у каријери ирског глумца.

Снимање филма започето је крајем фебруара 2022. а завршило се отприлике у мају, преноси IGN Adria.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана