Објављена музика из филма "Jужни вјетар: Убрзање"

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Музика из филма "Јужни вjетар: Убрзање" композитора Александра Ранђеловића објављена је данас као албум на дигиталним платформама, упоредо са почетком биоскопског приказивања акционог остварења редитеља Милоша Аврамовића, саопштила је дискографска кућа Маском.

Ранђеловић је рекао да је након првог филма "Јужни ветар" (2018) било изазовно радити музику и задржати већ препознатљив звук у његовом наставку, који се разликује по крајолику, јер се одиграва углавном у руралним предјелима Бугарске, "и нема урбаног момента који је диктирао одређени музички стил".

"Неке теме из првог филма и серије, смо користили и у овом наставку, оне су једноставно незаобилазни дио франшизе, али су преаранжиране сходно новој атмосфери коју ''Убрзање'' доноси.

Наравно ту је и мноштво нових тема", нагласио је Ранђеловић. Уз то што је био дугодишњи сарадник Горана Бреговића, Ранђеловић је радио музику за филмове и серије "Сенке над Балканом 1 и 2", "Јужни ветар 1 и 2", "Сумњива лица", "Свети Георгије убива аждаху" "Нечиста крв" и друге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана