Објављен први трејлер за новог “Вукодлака”: Човјек је човјеку вук

Бранислав Предојевић
Објављен први трејлер за новог “Вукодлака”: Човјек је човјеку вук

ЛОС АНЂЕЛЕС - Студио “Универзал” објавио је први тизер за надолазећи хорор “Вукодлак” рибут истоименог класика из 1941. године, који у биоскопе стиже почетком сљедеће године.

Надолазећи филм режирао је Ли Ванел, цијењени режисер филмова “Подмукло 3”, “Невидљиви човјек” и косценариста “Слагалице страве”. Ванел је радио на сценарију уз Лаурен Блум, Ребеку Ангело и Корбета Тука. Култног вукодлака у филму игра талентовани амерички глумац Кристофер Абот, док главну женску улогу игра Џулија Гарнер, као његова супруга која треба да преживи буђење вука у човјеку свог живота. У споредним улогама гледаћемо Матилду Фирт, Сама Јегера, Бена Прендергаста и Бенедикта Хардиеја.

Филм прати мушкарца Блејка (Абот) који са својом породицом, коју чине супруга Шарлот (Гарнер) и кћерка Џинџер (Фирт), живи у Сан Франциску. Након што му отац умре, Блејк наслиједи породичну кућу у забаченом дијелу савезне државе Орегон. Будући да брак почиње да му се распада, Блејк одлучи да одведе Шарлот и Џинџер на породично имање како би поправио односе. Међутим, на путу до имања нападне их вукодлак. Породица успијева да се сакрије у кућу, али повријеђени Блејк полако почиње да се претвара у вукодлака, стављајући жену и кћерку у смртну опасност.

Тизер је дочекан са веома добрим реакцијама публике, а многи обожаватељи су узбуђени због надолазећег филма јер га је режирао Ванел, који је одушевио публику својом адаптацијом романа “Невидљиви човјек” Х. Џ. Велса.

- Нисам био заинтересован, али онда сам видио да је ово режирао Ли Ванел. “Невидљиви” човјек је био невјероватан, посебно ми се свидјело како је баратао камером за вријеме акционих секвенци - написао је један обожаватељ.

Филм је најављен 2014. и требало је да буде дио тада надолазеће франшизе “Мрачни универзум”, заједничког кинематографског универзума у чијем средишту су планиране модерне верзије класичних “Универзалових” чудовишта: “Мумије”, “Вукодлака” и “Франкештајна”. Након критичког и комерцијалног неуспјеха “Мумије” (2017), студио је прекинуо планове за “Мрачни универзум” и пребацио фокус на самосталне филмове. Поменути успјех Ванеловог “Невидљивог човјека” (2020) поново је подстакао интересовање “Универзала” за франшизу, а у пројекат је једно вријеме био умијешан и Рајан Гослинг, али је због пренатрпаног распореда морао напустити филм. За продукцију је задужен култни продуцент Џејсон Блум, а хорор долази у биоскопе 17. јануара 2025. године.

Оригинал

Филм “Вукодлак” је амерички готички хорор из 1941. који је написао Курт Сидмак , а продуцирао и режирао Џорџ Вагнер.

У филму главну улогу игра Лон Чејни јуниор, а насловни лик је имао велики утицај на будуће холивудске приказе легенди о вукодлаку. Филм је други “Унивезалов” филм о вукодлаку, којем је шест година раније претходио мање комерцијално успјешан “Лондонски вукодлак” (1935). Овај филм је дио франшизе “Универзалова чудовишта” и током времена је стекао култни статус код публике уз бројне наставке и римејке попут филма “Вукодлак” из 2010. са Бенисијом дел Тором.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана