Објављен први трејлер за филм "Jurassic World Dominion": Спектакуларно финале саге о диносаурусима VIDEO

Бранислав Предојевић
Објављен први трејлер за филм "Jurassic World Dominion": Спектакуларно финале саге о диносаурусима VIDEO

ЛОС АНЂЕЛЕС - Стигао је први трејлер за дугоочекани спектакл "Jurassic World Dominion", трећи дио трилогије "Jurassic World" и финале цијеле саге о парку из доба Јуре, који стиже у биоскопе 10. јуна.

У првом званичном трејлеру видимо догађаје који се одвијају четири године након завршетка претходног филма из саге о генетски оживљеним диносаурусима "Jurassic World: Fallen Kingdom " (2018), који се завршио успостављањем неојурског доба на крају тог филма у којем људи и диносауруси коегзистирају. Брзо постаје јасно да се план изјаловио и да су људи постали плијен и играчке диносауруса, а тада почиње акциона трка за смртоносним предаторима из праисторије.

Крис Прат и Брајс Далас Хауард, поново глуме експерта за диносаурусе Овена Грејдија и бившег оперативног менаџера Јурског парка Клер Диринг, а највеће појачање глумачке екипе јесте повратак оригиналног триа из првог "Јурског парка" (1993) Џефа Голдблума, Лоре Дерн и Сема Нила као др Ијан Малколм, др Ели Сатлер и др Алан Грант.

Уз њих глумачки ансамбл још чине Џастис Веб у улози Френклина Веба, Данијеле Пинеде као др Зије Родригез и Омара Сија као Барија Сембенеа. БД Вонг се враћа као др Хенри Ву и др Луис Доџсон ће такође бити виђени по први пут од оригиналног филма, иако га овога пута игра Кембел Скот, а не Камерон Тор.

У режисерској столици налази се Колин Треворов, који је и косценариста са Емили Кармајкл, а он је недавно рекао да се филм на неки начин враћа првобитним идејама из првог филма и романа "Јурски парк", писца Мајкла Крајтона.

- Ово је дефинитивно финале једне велике приче. Три глумачка ветерана из првог филма имају једнако вријеме пред екраном као Крис Прат и Брајс Далас Хауард. Они су главни ликови од почетка до краја. Доктор Луис Доџсон биће централни негативац у складу са својом улогом у романима Мајкла Крајтона о Јури - рекао је Треверов, додајући да радња приче сада први пут добија глобалну ширину.

- Диносауруси се се умножили, живе међу нама и сукобљавају се с нама. Други филмови у серијалу имају скоро исту причу, али "Доминион" је постављен широм свијета, кроз многа различита окружења. Дивљина, урбано окружење, пустиња, снијег. Узбудљиво је видјети ова створења како се крећу срединама у којима нису створена да преживе. Одрасла су у тематском парку и сада су овдје у нашем свијету - рекао је Колин Тревороу, који је режирао "Јурски свијет" из 2015.

Продуцентски студио одговоран за филм јесте "Амблин", славног Стивена Спилберга, творца комплетне франшизе, који се налази на мјесту извршног продуцента. Филм има буџет од 165 милиона долара, а дистрибуцију ради "Универзал".

Три деценије

Славна сага коју је започе Стивен Спилберг по роману Мајкла Крајтона, сљедеће године пуни 30 година од изласка првог филма. Најновији наставак јесте шести филм из франшизе у којој су до сада снимљени филмови "Jurassic Park " (1993), "The Lost World: Jurassic Park" (1997), "Jurassic Park III " (2001),"Jurassic World" (2015) и "Jurassic World: Fallen Kingdom " (2018). Бројне видео-игрице, анимирани филмови  и стрипови засновани на франшизи настали су од објављивања филма из 1993. године. Процјењује се да је франшиза генерисала преко пет милијарди долара прихода, што је чини једном од медијских франшиза с највећим зарадама свих времена

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана