Објављен први тизер за филм " Воља синовљева”: Апокалипса на српски начин (VIDEO)

Р. В.
Објављен први тизер за филм " Воља синовљева”: Апокалипса на српски начин (VIDEO)

БЕОГРАД –Напокон је објављен дугоочекивани тизер за постапокалиптични филм " Воља синовљева ", режисера Немање Ћеранића и сценаристе Страхиње Маџаревића.

Ову епску авантуру инспирисану српком традицијом која је смјештена у далеку будућност  потписује редитељ Немања Ћеранић, иза кога су стале продуцентске куће "Режим"- под вођством редитеља Милоша Аврамовића, као и Телеком Србија који је препознао потенцијал и иновативност овог пројекта. Ћеранић је пажњу публике привукао одличним кримићем “Лихвар” и серијом “Кљун”, те биографским филмом „Недеља“, живтном причом пјевача Џеја Рамадановскога, а пројекат „Воља синовљева“, почео је прије десетак година.

- Пројекат је од старта био веома амбициозан и цела авантура око “Воље синовљеве” је почела још 2013. године Снимање филма је завршено крајем децембра 2023.   а план је да премијера буде крајем 2024. године", рекао је Ћеранић.

- Воља синовљева је циклус епских пјесама постављених у постапокалиптичну будућност. То је прича о добру и злу од искона до данас, епска авантура инспирисана српском традицијом у далекој будућности послије нуклеарне катастрофе. У свијету без реда и закона владају хаос и анархија. Економија се заснива на робној размјени, а највриједнија валута је метак. Радња се одвија у блиској, постапокалиптичној будућнности, гдје мала заједница живи повученим животом на фарми, обрађује земљу и плаћају градске порезе. Када град затражи већи дио приноса, а вођа заједнице Абердар одбија да плати, банда убија једног од чланова, Бошка, Абердаровог најбољег пријатеља. Абердаров син, Јован, изабран је да освети смрт њиховог палог брата, пише у опису филма.

Глумачку поделу чине Игор Бенчина, Исидора Симијоновић, Марта Бјелица, Сергеј Трифуновић, Јово Максић, Петар Бенчина, Иван Вујић, Светозар Цветковић, Миодраг Радоњић, Златан Видовић, Милица Јаневски, Александар Ђурица, Анита Манчић и многи други.  Ауторску екипу чине директор фотографије Игор Маровић, монтажер Милорад Ћитић, сценограф: Дамјан Параносић, костимграф Ружица Буквић, док је маске радила  Милена Ристић. Композитор музике за филм је Александар Ранђеловић, док је дизајн звука рад Александара Протића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана