Новогодишњи филмови којима се публика увијек враћа

ГС
Новогодишњи филмови
Foto: Printscreen | Новогодишњи филмови

Новогодишњи празници готово су незамисливи без филмова. Било да волите акције, комедије, трилере или можда хороре, ово је идеалан период да одгледате све филмове који вас занимају. У данима уочи и након празника највише се гледају новогодишњи филмови, а ово су остварења, којима се публика увијек враћа, било да су романтични, породични, дјечији....

Све због једног дјечака (Аbout a Boy)

Све због једног дјечака филм је снимљен према истоименом бестселеру писца Ника Хорнбија. Филм, а и роман, постигли су велики међународни успјех па се сматра и једним од најбољих божићних филмова. Како изгледа када циничног мушкарца један дјечак научи како се треба понашати одрасли мушкарац, а притом тог мушкарца глуми Хју Грант, можете, уколико већ нисте, искористити предстојеће празнике да погледате ово остварење.

Гремлини (Gremlins)

Постоји ли особа која није чула за Гизма? Преслатко малено крзнено створење које се не смије хранити иза поноћи и сквасити се. Породица Пелтзер на најгори могући начин схвати да су правила постављена с разлогом и то након што њихов љубимац Гизмо оствари нимало љупко потомство - Гремлине. Чак иако су опаки новогодишњи празници су прави за поновно гледање ове приче, јер ово је засигурно један од најбољих божићних филмова.

Како је Гринч украо Божић

Иако није међу најновијим остварењима, овај божићни класик је неизоставан новогодишњи филм на листи најбољих божићних. “Како је Гринч украо Божић” је маштовита прича која прати у почетку злочестог лика који својом пробуђеном топлином освоји све људе из своје околине који заједно славе Божић. Гринч цијели живот мрзи Божић, сви му се исмијавају због изгледа, а додатни разлог за мрзовољу је и одбијање дјевојке током једног божићног плеса у млађим данима. Mеђутим, долази тренутак у којем има прилику да свима уништи Божић, прерушава се у познатог дједицу и свима у Ткограду краде јела, декорације и поклоне, али појављује се дјевојчица Синди Лоу чија доброта разоружава и најмрзовољнијег Гринча. У главним улогама су Џим Кери, Тејлор Момсен и Џефреј Тамбор, а ову необичну божићну причу у трајању од сат и 44 минута можете потражити и на листи најгледанијих Нетфликс божићних филмова. Иначе, овај божићни филм, иако понешто измијењеног садржаја, био је 2000. године најгледанији филм, а налази се и у Гинисовој књизи рекорда као најуноснији божићни филм свих времена.

Божићна прича (A Christmas carol)

Филм “Божићна прича” многи сматрају једним од најбољих божићних филмова, а то потврђује и награда Џини за сценарио и режију. Снимљен према књижевном класику Чарлса Дикенса, у режији Роберта Земецкиса и са Џим Керијем у главној улози. Ово је безвремена прича о старцу шкртици који се мора суочити с духовима Божића прошлих, садашњих и будућих, а који покушавају да унесу барем мало доброте у његово хладно срце.

Посљедњи Божић (Last Christmas)

Најромантичнији филм године недавно је дошао у биоскопе и показао да ће бити један од најбољих божићних филмова. Ова романтична комедија инспирисана музиком легендарног Џорџа Мајкла, укључујући и пјесму "Last Christmas", незаобилазан је на листи најбољих божићних филмова. Глумачка постава - Емилиа Кларк и Хенри Голдинг добитна су комбинација за овај љубавни филм. Кејт (Кларк) тумара Лондоном док њене ципеле звоне, као иритантна посљедица сплета несрећних околности које је доводе до посла вилењака у Божићној продавници који је отворен цијеле године. Том (Голдинг) улази у Кејтин живот и полако руши све њене баријере, а она се заљубљује у њега. Док се Лондон лагано спрема за најљепше годишње доба и Божић, за њих двоје ништа не изгледа лагано, но понекад се људи морају препустити судбини, послушати своје срце и видјети гдје ће их то довести.

Вејте сњегови (Let it snow)

Ова романтична комедија један је од најновијих филмова с божићном тематиком. Темељи се на истоименом роману Морина Џонсона, Џона Грина и Лорен Миракл. На Бадње вече у Лорелу, Џули Рејес налијеће у возу на поп звијезду у успону, Стјуарта Бејла. Када покуша да му врати његов телефон, он помисли да је и она једна од његових обожаватељки, на шта се она увриједи, упркос његовим извињењима.

Заправо љубав

За многе филм “Заправо љубав” је неизоставан дио благданских роматичних вечери. Разлога је више, од шармантне љубавне приче, преко бритког британског хумора до глумачке поставе у којој су Хју Грант, Кира Најтли, Лијам Нисон, Ема Томсон и многи други.

У два сата трајања филма испреплиће се неколико интригантних љубавних прича за које је заслужан Ричард Куртис, сценарист најуспјешнијих британских комедија попут “Дневници Бриџит Џонс”, “Ја у љубав вјерујем”, “Четири вјенчања и сахрана” и “Мр. Бин”. Ради се о динамичном и ентузијастичном божићном филму који је пуно више од љубавне приче.

Овај божићни филм је један од оних без којег не можемо замислити новогодишњу атмосферу.

Љубав и празници

На топ листи најбољих љубавних божићних филмова мора се наћи и роматична комедија “Љубав и празници”. У главним улогама су енглескиња Ирис и Американка Аманда (Кеј Винслет и Камерон Дијаз) које након љубавних разочарања одлуче да замијене куће током празника. Но умјесто туге и самоће на новим локацијама, обије чека нова љубав.

У овом забавном празничном филму који траје готово два и по сата осим љубавних заплета има и предивних пољубаца који су чак номинирани за МТВ награду за најбољи филмски пољубац.

Игра судбине

Игра судбине из 2001. један је од оних добрих филмова је с Џоном Кјузаком и Кејт Бекинсејл, а доноси романтичну причу о пару који се поновно среће годинама након њиховог првог сусрета, увјерени да треба да заврше заједно… Џонатан и Сара упознали су се током божићне гужве на Менхетну. Одмах су осјетили фаталну привлачност и провели цијели дан заједно.

Када се приближио неижбјежан крај вечери Џонатан предложи да размијене бројеве, на шта му Сара одговара да ако им је суђено да ће пронаћи пут једно до другога. Овај романтични филм освојиће вас својом љубавном причом.

Само пријатељи

Ова романтична комедија с Рајаном Рејнолдсом у главној улози права је божићна посластица и један од најбољих божићних филмова. Неколико година након понижења и сломљеног срца, Крис (Р. Рејнолдс) се враћа у родни град гдје се судбина побрине да има прилику да поново освоји школску љубав и исправи неправду…

Сам у кући

Можете ли уопше замислити новогодишње празнике без овог божићног класика који се сваке године изнова врти на свим ТВ каналима? Филм траје сат и четрдесет минута, а толико трају и пустоловине малог Кевина који остане сам након што породица заборави да га поведе на божићно путовање.

Можда сте погледали филм већ 50 пута, али то је само доказ да је “Сам у кући” дио новогодишње традиције коју треба пренијети и на ваше најмлађе.

Вилењак

Клинци широм свијета обожавају причу о човјеку који је цијелог живота одгајан као вилењак након што се још као беба увукао у торбу Дједа Мраза. Ипак, након што одрасте и схвати да је три пута већи од вилењака, главни лик Бади, којег утјеловљује глумац Вил Ферел, одлучи да потражи своју праву породицу. Кад дође у Њујорк, најбожићнији град на свијету, Бади схвати да његов брат не вјерује у Дједа Мраза, али и да му је тата на листи омражених “дједица” у граду.

Филм Вилењак је бајковита стоминутна комедија с елементима фантастике која дјеци шаље поруку да увијек вјерују у себе и буду оно што јесу упркос томе што их околина можда неће подржати.

Клаус

На Нетфликс је недавно стигао анимирани божићни филм за дјецу “Клаус”. Доброта је нешто што је одувијек покретало лавину доброте па чак и на залеђеном, далеком мјесту. Кад се нови поштар Џеспер, спријатељи са ликом из фабрике играчака Клаусом, њихови дарови растопе вјековну свађу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана