Ново редитељско остварење Гаја Ричија у биоскопима од 19. априла

Бранислав Предојевић
Ново редитељско остварење Гаја Ричија у биоскопима од 19. априла

ЛОНДОН - Култни британски режисер Гај Ричи објавио је недавно први трејлер за нови филм са Хенријем Кавилом, а прве реакције публике на акциони трилер који стиже у биоскопе 19. априла су више него фантастичне.

Ово није први пут да Ричи и Кавил сарађују, јер су претходно радили на филму “The Man from U.N.C.L.Е.” 2015. године, а шпијунски трилер “The Ministry of Ungentlemanly Warfare”, наводно је заснован на истинитој причи о тајној британској организацији из Другог свјетског рата. Скупина специјалаца основана директном наредбом Винстона Черчила, а под вођством Јана Флеминга, који ће стећи слави као књижевни отац Џејмса Бонда, одиграла је велику улогу у тајним операцијама, прије свега у борби против њемачких подморница и током припрема за “Дан Д”.  Сценарио су писали Ерик Џонсон, Пол Томази и Ерон Амаши, а продуцент је легендарни Џери Брукхајмер.

Ова строго повјерљива борбена јединица, састављена од шаролике екипе скитница и отпадника, креће у одважну мисију против нациста користећи потпуно неконвенционалне и крајње неџентлменске борбене технике.

- Њихов храбар приступ промијенио је ток рата и поставио темељ за британски САС и модерне црне операције - пише у опису филма.

Судећи по првим реакцијама на овај шпијунски трилер, изгледа да су многи одушевљени новом сарадњом Гаја Ричија и Хенрија Кавила, јер је трејлер прегледан више од 9 милиона пута за 48 часова, уз редом позитивне коментаре.

- Ово изгледа лудо. Кавил и Ричи опет раде заједно. Ово ће бити одличан филм” “Гај Ричи је генијалан”, “Ово изгледа невероватно! Филм који је вриједан гледања у биоскопу. Одличан посао”, “Ово изгледа као још једна одлична сарадња Кавила и Ричија”, “Гај Ричи никад не разочара”, “Јако се радујем овоме”, само су неки од задовољних коментара.

Осим Кавила који тумачи главну улогу у филму, у њему глуме и Алан Ричсон, Хенри Голдинг, Расел Балог, Хиро Фајнс Тифин, Еиза Гонзалез, Алекс Петифер и други глумци.

Предложак

Сценарио је инспирисан књигом која је настала по декласификованим досијеима британског Министарства рата, који говоре о тајној групи војних специјалаца коју је основао Винстон Черчил.

У питању је књига писца и режисера Демјена Луиса “Churchill's secret Warriors: The Explosive True Story of the Special Forces Desperadoes “ из 2014 . Филм приказује јако фикционализирану верзију чувене операције “Постмастер” .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана