Ново поглавље приче о Спајдермену, филм “Пут без повратка” од сриједе у биоскопима: Фиктивни јунак за стварни свијет

Миланка Митрић/агенције
Ново поглавље приче о Спајдермену, филм “Пут без повратка” од сриједе у биоскопима: Фиктивни јунак за стварни свијет

БАЊАЛУКА - Спајдермен је један од најпознатијих суперјунака створених у стриповима, чије приче су у неколико верзија оживљене на филму и телевизији, а једна од новијих је она у којој улогу главног лика игра млади глумац Том Холанд.

Након успјешна прва два дијела, на радост публике широм свијета, у биоскопе ове седмице стиже у трећи дио приче овог “Марвеловог” јунака - “Спајдермен: Пут без повратка”.

Осим што ће стићи у свјетске биоскопе, нови “Спајдермен” већ од сриједе навече биће доступан у бањалучком “Синеплексу Палас”, гдје ће бити приказан претпремијерно те у биоскопима “Синестар”, а нешто касније и у осталим градовима.

- Након што је разоткривен његов прави идентитет, Питер Паркер је на удару јавности. Очајан он се обраћа Стивену Стрејнџу за помоћ. Сплетом околности, чаролија врховног чаробњака направиће пометњу због које ће Паркер морати да научи шта заиста значи бити Спајдермен - стоји у званичном синопсису филма, који је наставак остварења “Повратак кући” и “Далеко од куће”.

Ово је посљедњи дио у којем ће Спајдермена играти Холанд, док планови о било каквим другим повезаним пројектима, бар што се студија “Марвел” тиче, још нису познати.

- Често морам себе да подсјетим да то што сам Спајдермен носи са собом више одговорности. То није само посао. Дјеца свуда око нас бивају жртве насиља, бивају малтретирана у школама, због тога што су другачија. Спајдермен је њихов јунак, а у овом тренутку тај јунак сам ја - казао је Холанд недавно у једном разговору, како преноси портал “Синемабленд”.

Режију филма потписује Џон Вотс, филм је рађен по сценарију Криса Макене и Ерика Самерса, док улоге, осим Холанда, тумаче и Зендеја, Џејкоб Баталон, Мариса Томеј, Џејми Фокс и Бенедикт Камбербач.

Филм је настао као копродукција компанија “Коламбија пикчерс” и “Марвел” студија, док је реализацију радио “Сони пикчерс”. Наставак овог остварења уједно је и 27. је филм “Марвеловог” филмског универзума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана