Нови филм Раше Андрића најгледанији у српским биоскопима

Танјуг
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - Нови филм Радивоја Раше Андрића имао је снажан биоскопски старт јер га је за први викенд га је погледало 26,080 гледалаца (27,422 укључујући и премијеру), што је овој емотивној причи о одрастању обезбjедило прво место на листи најгледанијих филмова у српским биоскопима, саопштили су из Филмског центра Србије.

Свечана премијера "Лета када сам научила да летим" је одржана 16. фебруара у Комбанк дворани. Одмах након тога, филм је ушао у редовну биоскопску дистрибуцију под окриљем Арт Висте.

"Лето када сам научила да летим", ведра и духовита прича снажних емоција, прати дванаестогодишњу Софију, девојчицу пред којом је наизглед досадно летовање са две баке. Ипак, нова пријатељства, први пољубац и помирење са отуђеном породицом претварају то лето на идиличном јадранском острву у непроцењиво и незаборавно искуство. Филм су продуцирали Маја Поповић Милојевић и Милан Стојановић из београдске филмске куће Сенсе Продуцтион, уз копродуценте из Хрватске, Бугарске и Словачке.

Поред Кларе Хрвановић, која тумачи лик Софије, у филму глуме Олга Одановић, Жарко Лаушевић, Сњежана Синовчић, Лука Бајто и Ема Керета Рогић. Филмски центар Србије је пројекат за нови Андрићев филм подржао у јуну 2018. године, а у категорији Суфинансирање производње домаћих дугометражних играних филмова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана