Нови филм Едгара Рајта "Прошле ноћи у Сохоу" од четвртка у "Синеплексу Палас": Од мистерије до мрачне бајке

Миланка Митрић/агенције
Нови филм Едгара Рајта "Прошле ноћи у Сохоу" од четвртка у "Синеплексу Палас": Од мистерије до мрачне бајке

БАЊАЛУКА - "Прошле ноћи у Сохоу" нови филм Едгара Рајта, који представља мјешавину жанрова за љубитеље трилера, хорора и мистерије чије емитовање у САД је почело овог викенда, од четвртка ће бити доступан и бањалучкој публици у "Синеплексу Палас".

- Психолошки трилер Едгара Рајта о младој дјевојци, са страшћу према модном дизајну, која на мистериозан начин улази у шездесете године прошлог вијека гдје се сусреће са својим идолом, импресивном пјевачицом у успону. Али Лондон шездесетих година није онакав какав се чини, а вријеме као да се распада са сумњивим посљедицама - стоји у најави "Синеплекса Палас".

Филм је до сада добио измијешане критике, уз просјечне оцјене и посебну похвалу поигравању са жанровима. Критичар "Холивуд рипортера" Дејвид Руни истакао је да је филм истинско уживање те да су посебно чудесна поигравања са жанром те промјена приче филма из фантазије о путовању кроз вријеме у мрачну бајку, која од мистерије постаје хорор.

- Рајт је мајстор помјерања и промјене ритма и визуалне текстуре, с намјером очувања стимулације свих чула код гледалаца - навео је Руни.

"Гардијан" је филм описао као путовање кроз вријеме, помоћу којег гледалац, вођен хероином модерног доба, упознаје Лондон какав вјероватно никад није постојао изван осакаћене културне имагинације.

Роби Колин из "Дејли телеграфа" за филм је рекао да је љубавно писмо о ноћном животу дистрикта у којем се радња дешава, а у исто вријеме психолошки трилер који цијепа то писмо одмах након писања. Он је посебно похвалио прелазе жанрова који су главна одлика филма.

- Први дио обиљежен је језивим дијеловима, испуњеним некаквим интензивним набојем, који лагано опијају попут вотке. Други прелаз у филму је више конвенционалан и наклоњен натприродним мистеријама и трилеру. Тај Рајтов потез урађен је с пажњом, с обзиром на то да читав филм може да изгледа као само једна верзија приче коју прича - навео је он.

У овом филму глуме Ања Тејлор Џој, Томазин Мекензи, Мет Смит, Теренс Стамп, Дајана Риг и други, а премијерно је приказан у септембру, на филмском фестивалу у Венецији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана