Нови филм Душана Ковачевића “Није лоше бити човек” премијерно приказан у Београду: Трилер као бајка

Миланка Митрић/агенције
Нови филм Душана Ковачевића “Није лоше бити човек” премијерно приказан у Београду: Трилер као бајка

БЕОГРАД - Филм “Није лоше бити човек” Душана Ковачевића, након данима унапријед распродате премијере, коначно је, уз присуство глумачке и ауторске екипе на црвеном тепиху, премијерно приказан у Београду.

Црвеним тепихом у “Комбанк дворани” прошетали су глумци Војин Ћетковић, Бранка Катић, Гордан Кичић, Христина Поповић и Андрија Милошевић, а на премијеру су дошли и глумци Срђан Жика Тодоровић, Марко Гверо, Јелена Михајловић, пјевачица и глумица Лена Ковачевић, те композитор музике за филм Момчило Бајагић, као и други чланови екипе.
Сценариста и режисер филма Душан Ковачевић истакао је да је дуго чекао да режира овај филм, иако то није његов основни посао, те да је у међувремену написао двије књиге и режирао неколико представа. Након “Професионалца”, ово је први филм који је режирао у посљедњих осамнаест година.

- Ово је филм са неколико паралелних прича које се на крају саберу у једној тачки. Пошто волим чисте приче, које су читљиве и лаке за разумевање, овај филм је у жанру трилера који може да буде и као бајка - рекао је Ковачевић и додао да филм у себи има елементе таме, али не мрака.

Он је такође казао да је већи дио живота посветио паралелном свијету животиња и птица, те да је филм посвећен том драгоцјеном свијету.
Радња филма прати професора клавира Милана, ког игра Војин Ћетковић, који након пет година одлучује да ријеши мистерију нестанка свог кума, некадашње поп звијезде Ранка Белог, којег игра Гордан Кичић. На том путу он развија пријатељски однос са псом луталицом.

- Велики писац је писао сценарио. Многе ствари су се подудариле са неким мојим размишљањима и мојим животним путевима. Где год смо се сусретали мој лик и ја, било је узбудљиво и добро. Био је изазов наћи праву меру. Кад је велика емоција, треба је каналисати  - објаснио је Ћетковић.

Глумица Бранка Катић навела је да јој је велика част што први пут игра у неком Ковачевићевом филму.

- Играм супругу која воли свог човека и схвата да је у тешкој ситуацији већ пар година пошто је изгубио свој посао и понос. Труди се да задржи још неко достојанство и мало се чудно понаша. Долази кући и стално прича о неком псу са којим комуницира. Заиста ме забрине - испричала је Катићева.

Редовно биоскопско емитовање филма почиње од данас, а сљедеће седмице стићи ће и у бањалучки “Синеплекс Палас”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана