Нови “Дизнијев” филм “Жеља” стиже у биоскопе

Миланка Митрић/агенције
Нови “Дизнијев” филм “Жеља” стиже у биоскопе

БАЊАЛУКА - Магија цртаних и анимираних филмова у студију “Дизни” настала је прије читавог једног вијека, а у својим различитим облицима и данас траје.

Развој технологије мијења начин стварања најљепших анимираних филмова, али већина “Дизнијевих” старих и данас је остала у сјећању неких ранијих генерација, док нови настају за неке нове гледаоце, који тек откривају чудесне свјетове бајки, прича и занимљивих ликова. Један такав је нови филм “Жеља”, својеврсни анимирани, музички омаж вијеку студија “Дизни”, који ове седмице стиже на репертоар биоскопа широм свијета.

У бањалучком “Синеплексу Палас” на репертоару ће се наћи од сриједе.

“Жеља” упловљава у поријекло звијезде која је присутна у скоро сваком “Дизнијевом” филму и која је била ту да испуни жеље ликовима који су јој упућивали своје жеље.

- Ово је наше љубавно писмо ономе што нам је “Дизни” био током одрастања и сматрам да је привилегија што можемо да створимо један овакав филм - рекла је шефица креативног одјељења у компанији “Дизни” Џенифер Ли, која је једна од сценаристкиња филма.

Овај филмски спектакл режирали су Крис Бак (режисер оба дијела “Сњежног краљевства”) и Фон Вирасанторн.

- Паметна дјевојчица Аша изговара своју жељу, која је тако моћна да је испуњава космичка сила - мала куглица бескрајне енергије звана Звијезда. Аша и Звијезда се заједно суочавају с најмоћнијим непријатељем - краљем Магнификом. Оне заједно сарађују да би спасиле свијет и доказале како су чуда и те како могућа ако се воља храброг човјека повеже с магијом звијезда - наведено је у најави овог филма.

Глас Аши позајмљује глумица Аријана де Босе, а за лик Аше режисер Бак је рекао да је она ентузијастичан члан заједнице, која поносно показује невјероватно мјесто на којем је одрасла.

Глас краљу Магнифико позајмљује Крис Пајн, док гласове осталим ликовима посуђују Алан Тудајк, Еван Петерс, Анђелик Кабрал и други.

- Магнифико мисли да су жеље само идеје. Али жеље су дио нашег срца и то најбољи дио. Ипак, он их држи унутар малих балона жеља, којих посједује на стотине. Већина њих ће ту и остати, јер је то начин на који он контролише краљевство, дајући лажну наду свима - објаснила је сценаристкиња Алисон Мур, која је сценарио радила са двоје поменутих режисера и са Џенифер Ли.

Режисер Крис Бак рекао је да је стварање овог филма био тежак посао пун љубави и да је настајао неколико година, у тајности.

- Сада коначно можемо да подијелимо радост и магију овог филма који много волимо - истакао је Бак.

Филм “Жеља” премијерно је приказан 8. децембра у Лос Анђелесу.

Емоције

Режисерка Фон Вирасанторн навела је да је емотивно видјети како једна оваква прича оживљава и добија коначан облик.

- Овај филм говори о томе да када нешто желите, не треба да то чувате као тајну. Треба то да дијелите са свијетом. Жеља је нешто универзално. Није само за дјецу, већ и за одрасле. Сви носимо жеље у својим срцима - казала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана