Нове домаће серије пред гледаоцима у 2024. години: Од “Коже” до “Црне свадбе”

Приредила: Илијана Божић
Нове домаће серије пред гледаоцима у 2024. години: Од “Коже” до “Црне свадбе”

БЕОГРАД - “Време смрти”, “Ваздушни мост”, “Сумпор” и “Кожа”, неке су од нових играних ТВ серија које ће публика гледати на малим екранима током ове године, уз наставке серијала “Тајкун”, “Црна свадба”, “Мочвара”, “Калкански кругови” те “Дрим тим”.

Ипак, створио се утисак да је хиперпродукција која влада од 2018. године помало посустала, јер су у продукцији претежно друге или треће сезоне већ виђених и познатих серија. Нових наслова нема толико, односно више се очекују серије изведене из већ свима знаних филмова. Ипак и даље се снима брзим темпом тако да ће публика имати прилике да ове године прати различите жанрове.

Послије успјеха серија “Месо” и “Кости” снимање трећег дијела бањалучке трилогије “Кожа” је завршено. Како су најавили продуценти, биће то најличнија (аутобиографска) прича сценаристе и глумца Николе Коље Пејаковића, а премијера се очекује на РТС-у. Како је раније најавио аутор ове сурове социјалне и крими-драме, на тај триптих тешког живота и трагичних судбина житеља Бањалуке, серија “Кожа” са нових 10 епизода, заокружиће емотивну причу о једном граду и његовим људима.

Главни јунак којег игра Никола Пејаковић Коља се послије затвора враћа у Бањалуку, а серија приказује драму о човјеку који је све изгубио, који креће од нуле, нема ни исправе, нема ништа. “Кожа” је снимана у Ротердаму, Београду, Бањалуци и Сарајеву. Поново игра велика екипа глумаца Љубомир Бандовић, Весна Тривалић, Небојша Дугалић, Наташа Нинковић, Љубиша Савановић, Јово Максић, Борис Исаковић, Жељко Еркић, Борис Шавија, Вук Костић и други.

Дуго очекивана друга сезона телевизијске серије “Азбука нашег живота” ауторке и редитељке Јелене Бајић Јочић премијерно приказана у четвртак навече на каналу Суперстар. Гледаоци ће моћи да погледају нових 11 епизода. Епизоде из прве сезоне рађене су по мотивима књига “Мушка азбука” и “Азбука мог живота” Мирјане Бобић Мојсиловић, а нове епизоде друге сезоне излазе из оквира тих романа, уз додатак њеног дјела “Твој анђео чувар” који постаје инспирација. Јунаци серије настављају причу девет мјесеци касније у односу на завршетак прве сезоне.

Осим ове серије, у току је на истом каналу Суперстар и друга сезона мистерије “Певачица” Предрага Гаге Антонијевића, а очекује се и на телевизијама са националном фреквенцијом. Публика ћу у 12 нових епизода пратити радњу која је једним дијелом смјештена у прошлост, тачније у 1878. годину када главни јунаци чине гријехове који ће их пратити кроз наредне деценије и генерације. Насловну ролу игра фолк пјевачица Милица Тодоровић, а уз њу је ту опет већ позната екипа.

У нову годину улазимо и са мини серијом “Тома” Драгана Бјелогрлића, према истоименом филму. Припрема се и трећа сезона серије “Бележница професора Мишковића” те “Камионџије Д.О.О.” са четвртом сезоном гдје опет играју Тихомир Тика Станић и Ненад Јездић. Такође, спрема се и четврта сезона серијала “Државни службеник”, али су промијењени главни ликови и сам ток радње тако да је ријеч о сасвим новом поглављу драме.

На све то, снимљена је и трећа, можда финална сезона домаће теленовеле “Тајне винове лозе”. Приведено је крају снимање треће и дефинитивно посљедње сезоне серије “Калкански кругови”.

Док је у првој сезони хорор серије “Црна свадба” акценат био на влашкој магији, овај пут кроз нових 10 епизода разрађује се идеја Балкана као центра свијета и фронта вјечне борбе добра и зла.

Нови Сад

Филм “Либерта-Рађање града” доноси причу о Новом Саду који је један од ријетких градова у Европи који добија прву филмску сагу о рађању града. Од статуса слободног краљевског града и Српске Атине све до данашње Европске престонице културе. Ново остварење које потписују редитељи и сценаристи Жанко Томић и Гвозден Ђурић приказаће ослобођење Новог Сада и добијање статуса јединственог града, а играју Златан Видовић, Ана Мандић, Тамара Крцуновић, недавно нажалост преминули Давор Јањић и други.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана