Нова ТВ серија "Певачица" представљена медијима

Taњуг
Нова ТВ серија "Певачица" представљена медијима

БЕОГРАД - Нова играна ТВ серија "Певачица", аутора Предрага Гаге Антонијевића и Наташе Дракулић, у режији Милоша Кодема, представљена је на самом сету снимања на Дедињу.

Пројекат се реализује у продукцији више компанија - „Данделион Инц", "Филм данас" и "Телеком Србије", а прва сезона серије ће имати 12 епизода.

Нова телевизијска прича биће емитована на кабловском каналу Суперстар ТВ у власништву Телекома током следеће године, док ће снимање трајати по плану до средине новембра.

Међу водећим улогама је млада пјевачица Милица Павловић, која је на сету била у екипи са осталим глумцима из серије - Милошем Тимотијевићем, Николом Ракочевићем, Златаном Видовићем, Јеленом Грујичић и другима.

Играни серијал је делимично инспирисан трагичном судбином пјевачице Јелене Марјановић, чије убиство ни дан данас није расветљено ни послије четири године истраге.

Заплет се врти око насловне јунакиње Иване Лазић, чија каријера креће узлазном путањом након побједе на музичком такмичењу "Суперглас", што је пандан "Звездама Гранда" у стварном животу.

"Велика ми је част што су ме звали да учествујем у овом пројекту, сваког дана учим пуно од људи који су на сету, највише од глумаца, могу само да кажем - очекујте неочекивано, а ја једва чекам да почне емитовање:, изјавила је млада певачица Павловић.

Златан Видовић, глумац из Народног позоришта Републике Српске, како признаје, добио је тешку и веома захтјевну улогу, заволио је сценарио, и надахнуто открио како је за глумца благослов када има тако одличне партнере на снимању, што је овде свакако случај.

Милош Тимотијевић тумачи естрадног композитора у серији, а публика испред малих екрана заволјела га је у серијама „Беса" и „Јужни ветар".

"Драго ми је да су ме продуценти звали за серију, и посебно је занимљиво што жанровски овакав пројекат није никада рађен код нас, а мени лично је мило што ми таква улога раније није нуђена, зато је већи изазов", јасан је био Тимотијевић.

Николи Ракочевићу се одмах свидио сценарио, и нагласио да одатле све почиње, онда тек друге ствари долазе на ред.

"Текст за серију има необичне снажне моменте, и драго ми је да је редитељ управо Кодемо, јер ће ова серија бити изузетно визуелна, што он уме да уради врхунски, притом не мислим само на фотографију, већ и атмосферу", појаснио је Ракочевић.

Један од аутора серије, сценариста Дракулић истакла је да је веома поносна на глумачку екипу, где имамо и нека нова лица која ћемо тек упознати у свијету телевизије, као и она стара што већ знамо.

Такође, ова списатељица, која је са Гагом Антонијевићем створила и универзум крими серијала "Убице мог оца" кроз четири сезоне, нагласила је да "Певачица" не може лако да се жанровски дефинише, да тако нешто нисмо имали прилике да видимо у серијама, нешто између трилера, хорора, супернатуралног, све заједно.

Редитељ дебитант на серији је Милош Кодемо, иначе веома искусни сниматељ и директор фотографије, увелико ангажован на серији „Убице мог оца", где је већ режирао једним дијелом, претежно акционе сцене.

У његовој професионалној биографији су и пројекти „Заспанка за војнике", тек завршен филм „Дара из Јасеновца", али и многе стране продукције, међу којима је и мини серија „Последњи Пантери".

„Захвалан сам на пруженој прилици да самостално режирам, а веома ми је лако да радим са овим глумцима и целом екипом", кратак је био Кодемо.

Извршну продукцију серије потписује Макса Ћатовић, искусни филмски, телевизијски и музички продуцент, први човек некада успјешне куће „Комуна", који је најавио барем једном годишње снимање ТВ серија у сарадњи са Телекомом.

Тако је, по његовим речима, у плану једна историјска амбициозна прича, онда савремена у стилу „Убица" и „Певачице", али и никад виђена код нас серија на нивоу холивудских врхунских продукција „Марвела" и „Дизнија".

У серији „Певачица" играју још и Наташа Нинковић у улози врачаре, Игор орђевић (серије „Месо", „Корени") као инспектор, споменута Јелена Грујичић као главна супарница јунакиње, Миодраг Драгичевић и многи други.

Владимир Лучић, координатор за интернет и мултимедију Телеком Србија групе, изразио је велико задовољство што поново сарађује са екипом продуцената, са којима је телекомуникациона компанија радила шпијунску серију "Државни службеник".

"Нама је амбиција да постанемо домаћи ХБО и достигнемо тај професионални стандард, са доста домаћег играног програма, као и страних серија и филмова на нашем каналу Суперстар", изјавио је Лучић и најавио да ће друга сезона „Државног службеника" бити емитована током октобра на том програму.

Такође, оно што је новина, пета сезона серије „Убице мог оца" од сада прелази управо у копродукцију са компанијом Телеком и биће приказана на Суперстар каналу, а не више на Нова С.

Пети циклус те криминалистичке серије још није кренуо у реализацију, а емитовање би требало да буде до краја 2021. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана