Нова шпанска серија “Банде Галиције” хит на “Нетфликсу”: Адвокатица у игри освете

Б.П.
Foto: Агенције

МАДРИД - Шпанска серија “Банде Галиције” или у оригиналу “Clanes”, за пет дана након објављивања на “Нетфликсу” постала је најгледанија серија стриминг сервиса у категоријама ван енглеског језика.

Серија прати упорну адвокатицу која тражи освету за очеву смрт, и чинећи то, она се инфилтрира у нарко-картел да би елиминисала очеве непријатеље. У недјељи од изласка било је довољно пет дана да стигне на прво мјесто најгледанијих у свијету за серије на неенглеском језику, а већ има 15 милиона сати гледања уз врло похвалне реакције.

Главне улоге тумаче Клара Лаго и Тамар Новас, а снимано је у Галицији, Мадриду, Коруњи, Кадизу, Камбадосу и Малаги. Врхунска адвокатица из Мадрида Ана Гонзалес Соријано је блиска са својим оцем, који управља туристичким бродом. Он је убијен, а три мјесеца касније, када су Ана и њена мајка чуле тестамент, сазнале су да је Анин отац био у програму заштите свједока након свједочења против породице Падин, која управља једним од највећих нарко-картела у региону Галиције. Ана се сели у Камбадос гдје живе да би открили истину и елиминисали очеве непријатеље. У међувремену упознаје Даниела (Томар Новас) насљедника клана Падин, коју води послове за свог оца Хоеза (Мигуел де Лира). 

Данијел Ану регрутује да му буде јавни бранилац у случају одузимања саобраћане дозволе, пошто с обзиром на чињеницу да је нова у граду, претпоставља да она неће бити никоме у џепу, али Ана тачно зна ко је Данијел, захваљујући свом истраживању о бившем животу њеног оца. Такође је заинтересована да упозна Берту Фигераедо (Марија Пујалте) и Лауру Силву (Меланија Круз), које су биле двије жене наведене у тестаменту њеног оца, а које посједују ресторан и бар у граду.

Серију је режирао Рогер Гуал, а написао Хорхе Гуерчегаверија, а њихова продукција се истиче као још један шпански успјех на стриминг платформама, истичући се сировом и реалистичном нарацијом, као и својом изузетном глумачком поставом. Од своје најаве серија је изазвала велика очекивања међу љубитељима трилера и драме. Нуди интензиван наратив и сложене ликове, развијене у окружењу пуном напетости и опасности. Са атрактивним визуелним локацијама у распону од Галиције до Сенегала, обликује се као једна од најочекиванијих продукција године, која се истиче и својом посвећеношћу аутентичности. Из “Нетфликса” тврде да је серија драматизација догађаја из стварног живота, а прва сезона доноси седам епизода. 

Након успјеха серија: “La casa del papel”, “Asuntae Case”, “30 Monedas”, “Inoncenta” и других, ово је нови хит на шпанском језику који је освојио глобалну публику, потврђујући златну еру шпанске ТВ продукције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана