Њемачки римејк класика „На западу ништа ново“ тријумфовао на додjели награда БАФТА

Танјуг
Њемачки римејк класика „На западу ништа ново“ тријумфовао на додjели награда БАФТА

ЛОНДОН - Њемачки римејк класичног антиратног филма "На Западу ништа ново" освојио је награду за најбољи филм на додели награда Британске академије филмске и телевизијске умјетности (БАФТА), а филм је тријумфовао у неколико других кључних категорија.

Заснован на истоименом роману немачког класика Ериха Марије Ремарка који је објављен 1929. године, филм говори о страхотама Првог свјетског рата из перспективе младог њемачког војника.

Награђен је редитељ филма Едвард Бергер, а награде су додијељене и за најбољу адаптацију сценарија, за најбољи филм на не-енглеском језику, за звук и најбољу музичку композицију, преноси Ројтерс.

-Хвала свима који су ми вратили повјерење у самог себе када сам почео да сумњам и када сам изгубио вјеру да могу да снимим овај филм - рекао је редитељ Едвард Бергер и захвалио се својој филмској екипи и свим протагонистима других номинованих филмова.

Конкуренција је оштра била и у категорији за најбољег главног глумца у којој се такмиче Колин Фарел за ролу у филму „Беншиз», Брендан Фрејзер за улогу у филму „Кит“ у којем игра болесног гојазног човjека који покушава поново да се повеже са својом кћерком и Остин Батлер за улогу Елвиса Прислија у филму „Елвис“.

Британска академија филмске и телевизијске умјетности одала је признање покојној британској краљици Елизабети Другој која преминула прошлог септембра.

Глумица Хелен Мирен, која је освојила и награду БАФТА и Оскара за тумачење лика краљице Елизабете у истоименом филму из 2006. године оживела је сећање и одала почаст животу и дјелу краљице Елизабете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана