Нинџа корњаче: Да ли сте знали да…

B92
Нинџа корњаче: Да ли сте знали да…

Чувени акциони јунаци из подземља, вољене Нинџа корњаче, овог августа стигле су на домаћа биоскопска платна у играном филму, а ми вам доносимо неколико занимљивости које можда нисте знали о Микеланђелу, Рафаелу, Леонарду и Донателу.

- Стрип "Нинџа корњаче" је први пут представљен 1984. године. У плану је било само једно издање, од аутора Кевина Истмана и Питера Лерда. Лерд је позајмио новац од Истмановог ујака како би развио пројекат. Испоставило се да је то тек почетак њиховог вртоглавог успjеха…

- Године 1988. почела је прва фаза Корњачаманије путем емитовања телевизијског анимираног серијала праћеног видео игрицама, турнејама и филмом 1990. године. Играчке Нинџа корњаче су постале најпродаваније, тик иза играчака инспирисаних остварењима "G.I. Јое" и Ратови звијезда.

- Нова фаза Корњачаманије је почела 2012. године, са новим компјутерски анимираним серијалом на "Nickedon" каналу. Исте секунде серијал је постао хит, са 12 милиона гледалаца само прве епизоде.

- Од тада, серијал је погледало преко 100 милиона људи широм свијета.

- Од јесени 2012. продато је преко 10 милиона Нинџа корњаче играчака.

- У 2013. године, Нинџа корњаче су постале бр.1 акциона играчка за дечаке.

- Такође, током 2013. године, бренд FILA избацује на тржиште прве Нинџа корњаче патике, које су продате онлајн за рекордних 15 минута.

- Сваког мjесеца, више од милион људи посjећује званичну страницу Нинџа корњача на портал Nick.com.цом.

- Истраживања показују да су Микеланђело и Рафаело омиљени међу фановима, али и Леонардо и Донатело имају једнако одане пратиоце.

- Ове године, за реализацију хибридних CG ликова Нинџа корњача за велико платно, било је потребно више од 400 аниматора, поред регуларног снимања и продукције дијелова филма без корњача.

Радња филма смјештена је у Њујорк. Како тамна сила преузима велику јабуку, грађанима су потребни хероји – а добиће их у најнеобичнијем облику који је човхечанство икада видело: храбру и немилосрдну силу рептилног облика познату као Нинџа корњаче.

Криминал и страх се шире улицама док Сјекач и његов зли клан Стопало харају градом, манипулишући полицијом и политичарима. Будућност дјелује суморно, све док четворица одбачене браће, преживјели докази научног експеримента који је пошао по злу, не изађу из подземља и пригрле своју судбину маскираних заштитника. Суочени са Секачевим ђаволским планом о доминацији, ове корњаче ће се удружити са неустрашивом репортерком Ејприл О’Нил (Меган Фокс) и њеним духовитим камерманом Верном Фенвиком (Вил Арнет) како би спасли грађане Њујорка.

Режију потписује Џонатан Либесмен (Гнијев Титана) а сценаристи су Џош Апелбаум и Андре Немец (Немогућа мисија: протокол дух), и Еван Доерти. Главне улоге тумаче Меган Фокс, Вил Арнет, Вилијам Фичнер, Дени Вудбрн, Еби Елиот, Ноел Фишер, Џереми Хауард, Пит Плошек, Алан Ричсон и Вупи Голдберг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана