Николић: Улога у "Заљубљеном Шекспиру" најтежа до сада

Танјуг
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Гошћа нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор била је глумица Станислава Николић која је говорила о својој улози у недавно премијерно изведеној представи "Заљубљени Шекспир" Београдског драмског позоришта.

Николић је рекла да јој је улога у "Заљубљеном Шекспиру" редитељке Ане Томовић "можда најтежа улога до сад".

"На факултету сам радила карактерне ликове, зле или доста старије. Ово је прву пут да је доста приближно мојим годинама, карактеру, темпераменту, па ми је био најтежи задатак дефинитивно", рекла је глумица.

С друге стране, трансформација у мушкарца је за Николић била "ужасно занимљива" и ту се потрудила да покаже своју "машту, жељу и вољу за трансформацијом".

У представи Николић има четири улоге: Виолу која с прерушава у мушкараца Томаса Кента и добија улогу Ромеа у представи "Ромео и Јулија", "али на крају испадне Јулија".

"Највише сам се плашила да тај мушкарац не оде у карикатуру. Потрудила сам се да то буде мој договор са публиком, да заједно пролазимо кроз причу, они знају у првој сцени шта су моја маштања и жеље...и скиопимо договор да ћемо сви поверовати да сам ја сада мушко", рекла је Николић.

Према речима Николић, њен лик када се упетља у своје лажи труди се да појача мушки глас или да се прави да је фрајер, а трудила се да буде духовтио и шармантно.

Николић је гледала адаптације "Заљубљеног Шекспира" где жене играју мушкца и то јој се често није допало, бивајући чак обојно, па се са Томовић трудила да испадне "привлачно и заводљиво".

Уз то, захтевна је била и бројност глумачке екипе са 19 претежно мушкараца где су се осећали "као велики спртски тим који заједно тренира и гради представу".

"За мене је најзахтевније било освојити стихове да буде најискреније и најличније могуће. Чула сам коментаре, који су били дивни, да су људи чули Шекспира, искрено и аутентично да је долазио из нас", рекла је Николић.

Према њеним речима, новим генерацијама је тај начин изражавања и удварања доста далек "па је био велики изазов приближити се и присвојити то као нешто своје лично и аутентично".

Глумица је рекал да би убудуће радо играла Офелију из Шекспировог "Хамлета", док ће другу жељу Настасију Филиповну из "Идиота" Достојевског радити на мастерс студијама у Москви.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана