Нетфликс спречава "дијељење" налога, али нуди нову функцију

Танјуг
Нетфликс спречава "дијељење" налога, али нуди нову функцију

ЛОС ГАТОС - Претплатничка платформа Нетфликс уводи нову функцију "додај дом" којом ће спречити бесплатно дијељење налога са другим корисницима, пошто ће се свако дијељење додатно наплаћивати уз редовну претплату, пренијели су амерички медији.

Увођењем нове функције "додај дом" корисницима ће бити омогућено дијељење са другим корисцнима, али уз мјесечну накнаду за сваког новог корисника поред редовне претплате. Куповина "новог дома" коштаће 2,99 долара мјесечно.

Нетфликс наводи да се увођењем ове функције омогућава коришћење њихове платформе по изразито нижој цијени него што би била регуларна мјесечна претплата за сваког корисника.

Они су најавили да ће корисницима од 22. августа бити омогућено и праћење локације на којој се користи њихов налог, те да ће у сваком моменту моћи да уклоне нежељене госте.

На платформи као промјену наводе одређена ограничења у погледу коришћења нове функције. Један налог ће моћи да дода само одређен број додатних "домова" у зависности од његовог нивоа.

Док ће основни ниво моћи да дода само један додатни, стандардни ће имати право на два, а премијум налози три додатна корисника.

Нетфликс ће као начин за праћење коришћења налога користити IP адресе и активности налога, чиме ће спречавати сада раширену праксу дјиељења једног налога између више породица.

Нова функција се битно разликује од функције "додај додатног члана" коју је Нетфликс покренуо у неколико земаља у марту 2022. године, а која је корисницима давала могућност дијељења са највише двије особе са којима не живе.

Компанија је објавила нагли губитак претплатника у априлу ове године, након чега је отпустила велики број запослених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана