"Неосноване оптужбе": Министарство спољних послова Србије о нападу на Биковића

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД - Министарство спољних послова Србије оцијенило је данас као потпуно неосноване оптужбе Министарства иностраних послова Украјине које је српског глумца Милоша Биковића окарактерисало као "особу која подржава геноцид и крши међународно право" и нагласило да је Биковић од стране тог министарства награђен због доприноса промоцији Србије.

У саопштењу се наводи да Србија баштини дугу традицију културног стваралаштва, те да је веома поносна на Уставом загарантовано право на слободно научно и умјетничко стваралаштво.

Биковић на удару украјинског министарства због Русије

"Подвлачимо да су тврдње украјинске стране неутемељене, будући да је Милош Биковић пре свега један од најпопуларнијих и најталентованијих српских глумаца своје генерације, који је, иако млад, већ оставио трага у српској, али и међународној кинематографији. Желимо да подсетимо да је министар спољних послова Ивица Дачић Милошу Биковићу на Дан српске дипломатије 2019. године уручио повељу због изузетног личног доприноса у промоцији Србије и њеног богатог културног стваралаштва у свету", наводи се у саопштењу преноси Тањуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана