“Немогућа мисија: Одмазда први дио” од суботе у домаћим биоскопима: За Тома Круза све је могуће

Бранислав Предојевић
“Немогућа мисија: Одмазда први дио” од суботе у домаћим биоскопима: За Тома Круза све је могуће

БАЊАЛУКА - Седми филм из славне франшизе “Немогућа мисија: Одмазда први дио” биће претпремијерно приказан у суботу у “Синеплексу Палас”, као дио специјалне глобалне дистрибуције холивудског блокбастера.

Пројекат иза којег као глумац и продуцент стоји холивудски великан Том Круз наводно је подијељен у два дијела, као седми и осми филм из франшизе “Немогућа мисија” пошто представља службени опроштај од агента Итана Ханта, којег Круз глуми од 1996. године. Од тренутка када се свијет први пут упознао са Итаном Хантом прошло је 27 година, а током скоро три деценије “Немогућа мисија” постала је једна од најуспјешнијих и најдуговјечнијих франшиза у историји кинематографије. Сцене, ликови и музика из претходних шест филмова су сада већ култни, док је сама франшиза зарадила скоро четири милијарде долара. Из тог разлога, милиони фанова широм свијета оправдано са нестрпљењем чекају најновији, седми наставак, а фантастична глумачка екипа предвођена Томом Крузом обећава блокбастер какав до сада нисмо видјели.

Буџет посљедњег наставка овог шпијунског-акционог серијала нарастао је на вртоглавих 290 милиона долара, што је “Немогућу мисију 7” сврстало међу најскупље филмове свих времена. Наиме, редитељ Кристофер Маквори је заустављао и покретао овај пројект чак седам пута од фебруара 2020. због пандемије вируса корона, што је енормно повећало трошкове снимања. Сваким прекидом снимања филмски буџет се повећавао јер су глумци и филмска екипа добијали договорене хонораре и док нису радили. Акциони и скупи призори захтијевали су затварање великих дијелова градова попут сцене током карневала у Венецији који су се наравно отказивали и мијењали.

Због тога је филмски буџет дошао до вртоглавог износа и тако је филм постао седми најскупљи филм свих времена.

Ипак, магија Тома Круза, можда и посљедње велике холивудске звијезде, способне да привуче публику у биоскопе и даље функционише без проблема па након што је са наставком “Топ Гана”, прошле године масовно публику вратио у биоскопе, могао би поправити холивудски салдо и ове године.

Маквори је писао сценарио заједно са Ериком Јендерсоном, а прича прати Ханта и његов тим који крећу у своју најопаснију мисију до сада, како би ушли у траг застрашујућем новом оружју које пријети човјечанству прије него што падне у погрешне руке. Са контролом будућности и неизвјесном судбином свијета, док се мрачне силе из Итанове прошлости приближавају, почиње смртоносна трка око планете. Осим Круза, глумачку екипу  филма чине добро позната имена: Винг Рејмс, Хенри Черни, Сајмон Пег, Ванеса Кирби, Хејли Атвел, Шеј Вигам и Пом Клементиф, док се у филм враћају Ребека Фегурсон као Фауст и Есаји Морале као негативац.

Након гламурозне свјетске премијере у вјечном граду Риму 24. јуна, филм 8. јула стиже у пробране биоскопе, док редовна дистрибуција почиње 13. јула.

Вјештачка интелигенција

Снимљен је и осми дио серијала који би требало да у биоскопе дође сљедеће године, а оба дијела имају заједничку нит. Наиме, режисер Меквори је рекао да ће вјештачка интелигенција бити главни фактор у заплету филма.

- Када смо тражили негативца и опасност за свијет знали смо да смо већ користили нуклеарне хемијске и биолошке пријетње. У покушају да останемо свјежи, гледали смо према будућности, а велики разговор који сам водио са Томом био је о информатичкој технологији и оно о чему сада сви причају јесте вјештачка интелигенција - рекао је Маквори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана