"Нечиста крв - грех предака" за викенд погледало 22.000 гледалаца

ГС
Foto: Илустрација

Нови домаћи филм "Нечиста крв - грех предака" редитеља Милутина Петровића првог викенда у биоскопима Србије и региона достигао је 22.000 гледалаца, што га тренутно чини најгледанијим филмом у домаћим биоскопима, саопштио је дистрибутер из Београда Фејм солушнс.

Након приказивања на љетњим фестивалима по Србији, филм је имао свечану премијеру 24. августа у Комбанк Дворани, а од 26. августа почео је да се приказује у биоскопима широм Србије, у Републици Српској и Црној Гори, преноси РТРС.

Улоге у филму тумаче Драган Бјелогрлић, Анђела Јовановић, Катарина Радивојевић, Феђа Штукан, Тим Сејфи, Нела Михаиловић, Марко Грабеж, Александар Ристоски, Недим Незировић, Дејан Бућин, Теодора Драгићевић, Милица Гојковић, Ваја Дујовић и Никола Вујовић.

За сценографију је био задужен искусни умјетник Миленко Јеремић, који је са својим тимом за потребе филма изградио импресивну реконструкцију Врања из 19. вијека.

Филм "Нечиста крв - грех предака" је до сада проглашен за најбољи филм по избору публике на 28. Европском филмском фестивалу Палић, освојио је и прву награду на 45. Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој бањи (за преминулог аутора Војислава Нановића и аутора адаптације сценарија Милену Марковић).

Цјелокупан глумачки ансамбл добио је награду за најбоље глумачко остварење на Дунав Филм Фесту, а Феђа Штукан специјалну награду за изузетно глумачко остварење на 56. Филмском сусрету у Нишу.

Редитељ Милутин Петровић снимио је филм и серију од десет епизода према давно изгубљеном сценарију истакнутог филмског редитеља Војислава Воје Нановића (1922-1983).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана