“Небеса” у трци за “Златног леопарда”

Б. П.
“Небеса” у трци за “Златног леопарда”

ЛОКАРНО - На 74. Филмском фестивалу у Локарну, који ће бити одржан од 4. до 14. августа, у главном такмичарском програму премијерно ће бити приказан и нови играни филм “Небеса”, српског режисера Срђана Драгојевића.

Такође, ван конкуренције учествује документарни филм “Рампарт” Марка Грбе Синга и швајцарско-српски кратки филм “Праве вијести” Луке Попадића.

Нови филм Срђана Драгојевића је прича о чудима. У питању је необична и провокативна комедија о изазовима хришћанства у 21. вијеку и о томе како права, аутентична чуда послата људима са небеса данас код њих могу да изазову забуну и често, супротан ефекат. Сценарио за филм “Небеса” је заснован на прози Марсела Емеа (1902-1967) и комбинује црну комедију са елементима фантастике. Радња прати испреплетене судбине шест главних ликова у три различита периода.

Филм “Небеса” је, по редитељевим ријечима, хришћанска алегорија.

- Реч је о три Божја чуда у средњовјековном смислу, која се догоде у данашње вријеме, онако као у вријеме раног хришћанства. Сви смо се послије пола вијека комунизма и атеизма вратили на хришћанство, али још учимо да будемо хришћани. Некада учимо помоћу грешака, а некада учимо на смијешан начин - рекао је Драгојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана