“Небеса“ Срђана Драгојевића на смотри у Бусану

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Најновије остварење Срђана Драгојевића “Небеса“ биће приказано на овогодишњој смотри филмова “Азиан Контест & Филм Маркет“ у јужнокорејском граду Бусану, која ће се одржати од 11. до 14. октобра, саопштено је данас из организације “Еуропеан Филм Промотион“.

Филм “Небеса“, који говори “о изазовима хришћанства у 21. вијеку и о томе како права, аутентична чуда послата људима са небеса данас код њих могу да изазову забуну и често супротан ефекат“, привукао је велику пажњу домаћих и свјетских медија и добио позитивне критике. Своју свјетску премијеру доживио је 5. августа у главном такмичарском програму Филмског фестивала у Локарну (Швајцарска), а српску 25. августа на затварању Дунав Филм Феста у Смедереву, и рађен је у копродукцији Србије, Њемачке, Сјеверне Македоније, Словеније, Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

  Поред “Небеса“, међу филмовима који се налазе на смотри су  “The Story of My Wife“ мађарске редитељке Илдико Ењеди “Nothing to Laugh About“ норвешког редитеља Петра Неса, “Chasing the Line“ Андереаса Шмидта, kao i “The Blind Man Who Did Not Want To See Titanic“ као и финског редитеља Темуа Никија. 

На овој смотри се укупно 22 предузећа из Данске, Пољске, Немачке, Италије, Шпаније и Грчке окупља под покровитељством организације ЕФП како би у југоисточној Азији промовисали своје најновије наслове, а по ријечима представника ове институције, овај догађај је током година постао веома значајан за представљање европских медија у Бусану, али и у целој Јужној Кореји. Смотра “Азиан Контест & Филм Маркет“ оформљена је 2006. године и поред филмова представља и друге медије, попут књига, стрипова и веб новела. Овај догађај подржао је Медиа центар Креативне Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана