Напокон креће емитовање серије “Сабља” о убиству Зорана Ђинђића (ВИДЕО)

Б.П.
Напокон креће емитовање серије “Сабља” о убиству Зорана Ђинђића (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА-Дугоочекивана серија "Сабља" која говори о убиству српског премијера Зорана Ђинђића имаће домаћу премијеру 2. новембра на каналу „РТС“, док је почетак свјетског емитовања заказан за 4. новембра на “Макс” стриминг платформи, када се емитују прве двије епизоде.

Аутори и редитељи серије су Владимир Тагић и Горан Станковић који су уједно и косценаристи заједно са Дејаном Прћићем, Марјаном Алчевским, Мајом Пелевић.

Серија „Сабља“ је једна од осам серија из цијелог свијета које су одабране за главну такмичарску селекцију Канског фестивала – “Кансеријеs” 2024. , гдје је освојила награда за специјалну интерпретацију комплетне глумачке екипе.

Претпремијера је одржана и на овогодишњем „Сарајево Филм Фестивалу“, док је на фестивалу “Серијал килер” одржаном у септембру ове године освојила награду за најбољу серију.

-Година је 2003. након убиства српског премијера Зорана Ђинђића, земља тоне у хаос. Проглашава се ванредно стање. Даница, млада новинарка, покушава да истражи позадину атентата. Борис, полицијски инспектор, полако открива пропусте унутар истраге, разоткривајући ланац корупције који води до злочина из деведесетих. Млади криминалац Урош се све дубље уплиће у активности криминалног клана који је извршио атентат, и све му је теже да из вртлога у ком се налази, изађе. У потреби да дођу до истине, њих троје, постају жртве система, који покушавају да разоткрију, гласи опис серије.

У главним улогама појављују се Драган Мићановић, Љубомир Бандовић, Милица Гојковић, Лазар Тасић, Феђа Штукан, Јасна Ђуричић, Милош Тимотијевић, Сергеј Трифуновић, Златко Бурић, Дубравка Ковјанић, Бојан Навојец и многи други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана