Највећа мистерија Игре престола?

Telegraph
Највећа мистерија Игре престола?

Фанови популарне серије „Игра престола" можда су успjели да открију можда најдраматичнији финални заплет Џорџа Р.Р. Мартина, пише "Telegraph".

Џорџ Р.Р. Мартин наговестио је да је једна од најпопуларнији теорија фанова у вези са предстојећим заплетом у његовој књизи серијала „Пjесма леда и ватре", на којој је базирана серија, можда тачна.

Говорећи на Интернационалном фестивалу књига у Единбургу, Мартин је упитан у вези са бројним теоријама и гласинама које се појављују на бројним интернет сајтовима, након чега је услиједио одговор: „Желим да изненадим и одушевим читаоца. Желим да га одведем у потпуно супротном правцу од очекиваног. Међутим, ја не могу да мијењам планове. Толико људи је читало књиге са невјероватном пажњом да су смишљали бројне теорије, и док су неке од њих крајње креативне и интересантне, поједине су се испоставиле као тачне. Барем једна или двије особе успјеле су да схвате крајње суптилне и опскурне трагове које сам усадио у књиге што их је довело до правог рјешења. Шта онда ја могу да радим? Да ли да промјеним заплет? Борио сам се са тим проблемом и дошао до закључка да би било какво мењање представљало катастрофу зато што су трагови већ присутни".

За многе фанове, ово потврђује једну од најпопуларнијих теорија у вези са великим заплетом који ће бити откривен у предстојећим књигама пошто Мартин још треба да објави двије нове књиге.

„Поједини читаоци који не прате постове на интернету ће бити изненађени, док ће други рећи да су знали шта ће се десити још прије 4 године", додао је Мартин.

Теорија позната као "Р+Л=Ј", тиче се родитеља главног лика Џона Сноуа. На почетку серијала, Џон Сноу је наводно ванбрачно дијете Едарда Старка. Нед одгаја Џона заједно са својом другом дјецом, али идентитет његове мајке је мистерија.

Постоје бројне теорије фанова у вези са тим ко је његова мајка, али једна од најупорнијих гласина, која је подржана и суптилним траговима у књизи и серији, тврди да Нед Старк уопште није Џонов отац.

Прави родитељи Џона Сноуа, уколико је вјеровати теоријама фанова, могли би да у потпуности промјене однос снага унутар Вестероса.

Теорија тврди да је Џон Сноу заправо син Недове сестре Лијане и Регара Таргеријана и који претендује на Гвоздени трон.

Уколико се ово испостави као тачно, Сноу би имао моћан аргумент да и сам пожели да се нађе на Гвозденом трону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана