"Најгори филм године": Критичари оштро о новом филму са Кејт Бланшет

GS
Foto: LionsGate

Упркос импресивној глумачкој постави, која укључује два добитника Оскара, критичари су разочарани новом научно-фантастичном акционом комедијом Бордерландс.

Ријеч је о адаптацији популарне серије видеоигара чија је радња смјештена на напуштену планету Пандора, на којој људи трагају за тајанственим благом.

Радња филма прати Лилит с тајанственом прошлошћу, која се невољно враћа у свој дом, Пандору, најхаотичнију планету у галаксији.

Њена мисија је да пронађе несталу ћерку најмоћнијег С.О.Б.-а у свемиру. Лилит формира неочекивани савез с тимом неприлагођених: Роландом, Танисом, Тајни Тином, Кригом и Клаптрапом.

Ови неверојатни хероји морају заједно да се боре против ванземаљске врсте и опасних разбојника како би открили једну од најексплозивнијих тајни Пандоре.

Судбина свемира могла би бити у њиховим рукама, али бориће се за нешто више – једни за друге.

Бордерландс режирао је Ели Рот, а филмску екипу чине Кејт Бланшет, Ариана Гринблат, Џек Блек, Џејми Ли Куртис, Кевин Харт и Флориан Мунтену.

По изласку трејлера, многи фанови су писали да су разочарани, а њихово мишљење очигледно дијеле и критичари који су први погледали филм те су му на Роттен Томатоесу дали мизерних три одсто.

– Ликови су једнодимензионални, попут аватара – пише Холивуд Репортер.

– Бордерландс је катастрофа – мишљење је Индепендента.

– Је ли Бордерландс најгори филм године? Дефинитивно улази у конкуренцију за Златну малину -, додаје Лондон Евенинг Стандард.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана