Нада Шаргин: Филм "Траг дивљачи" је визуелно фасцинантан

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Нада Шаргин која је говорила о својој улози у филму "Траг дивљачи" редитеља Ненада Павловића.

Шаргин је рекла да јој је визуелни дио филма фасцинантан и да се на великом платну види како је директорка фотографије Бојана Андрић "урадила свјетску ствар".

Она је похвалила Павловића што је окупио око филма доста жена да раде костим, маску, сценографију и пордукцију.

"Неша је скупио доста жена око себе, што ми се јако допало, као стручне сараднике", навела је Шаргин.

У глумачком смислу Шаргин је у "Трагу дивљачи" било најзахтевније што за свој лик није имала много велики простор "што даје неку тајанственост кад се много не објашњава о лику".

Шаргин је схватила да је код трилера јако битан фокус, јер свако нешто трпи, крије, нека је мистика ко је убица.

"Сваки лик мора бити фокусиран и опрезан. Мени је било убудљиво и захтевно, да сте стално у фокусу, а ништа не одајете као лик", истакла је глумица.

Радња "Трага дивљачи" се дешава крајем седамдесетих у Југославији, а Шаргин признаје да јако воли моду тог времена и да је њена генерација у средњој школи за вријеме санкција деведесетих била без новца али су имали "јако добро очувану гардробу, квалитетну од мама".

"Још увек имам неке стваре мамине и теткине које нису изгубиле боју и форму. То је озбиљан винтиџ сада", примијетила је Шаргин.

Глумица се присјетила да су се радећи филм "Келти" смјештен у деведесете "кочили од смеха једни другима на фризуре".

"Мени је епоха јако занимљива и узбудљива", нагласила је Шаргин.

Говорећи о игрању у позоришту, Шаргин је истакал да осјећа и зна да често раде ствари које људима помажу.

"До великих резулата се у уметности не стиже лако. Потребна је велика љубав и страст", навела је глумица.

Шаргин се присјетила да су током студија глуме за њу били инспиративни Јасна Ðуричић и Борис Исаковић који "имају велику снагу на сцени, коју користе до краја, дају све".

Из своје генерације Шаргин је издвојила Јелену Ðокић, подсјетивши и да ту всрту жара и давања има Милан Марић у "Едипу".

"Сви некад кукамо, незадовљни смо и несрећни. Мислим да ми нешто припада. Али не припада без труда, рада улагња у људске односе. Младима увек кажем - рад, труд и љубав", рекла је глумица.

Шрагин је упозорила да је позориште јако напорно поготово врхунско.

"Јако је тешко направити велике ствари. Велике улоге се не могу направити за дан и лако. Напорно је на филм у и телевизији, али позориште захтева још један напор", закључила је Шаргин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана