“Муње опет” вечерас премијерно у бањалучком “Синеплексу Палас”

Б. П.
“Муње опет” вечерас премијерно у бањалучком “Синеплексу Палас”

БАЊАЛУКА - Култна комедија Радивоја Раше Андрића “Муње” под називом “Муње опет” вечерас у 20 часова премијерно ће бити приказана у бањалучком “Синеплексу Палас” уз присуство аутора и глумачке екипе.

Наставак хита из 2000. године и култног филма једне генерације поново је радио тандем сценариста Срђан Анђелић и режисер Радослав Рашо Андрић, а доноси причу о омиљеним јунацима Попу (Сергеј Трифуновић) и Марету (Борис Милојевић), у чијим животима се ништа пуно није промијенило и након толико година.

Филм прати судар генерација, старе и нове, али као и први дио, прати извјесне социолошке феномене свог доба, у смислу да свако вријеме има своје проблеме.

Режисер Радивоје Андрић, који је након дуже паузе режирао хит филм “Лето када сам научила да летим” према истоименом роману Јасминке Петровић, који је са 200.000 гледалаца био апсолутни шампион у биоскопима током 2022. године, каже да је имао дилему да ли уопште да сними наставак због великог терета одговорности.

- Постајете одговорни према два уместо према једном филму. Одговорни сте према филму који треба да радите и према филму који сте радили. То је дупла одговорност. И ова једна је превише за мене, а камоли две. Моје је било да се бавим оним што знам, а то је да правим филм, да пазим да прича тече како треба, да не буде много досадно, да се уводе нови ликови и да сваки од њих уђе на занимљив начин. Не смем да размишљам о публици, јер ме то плаши, као и идеја да треба да уопште снимам наставак - истакао је Андрић.

Осим главне глумачке тројке, у филму још глуме Маја Манџука, Јелисавета Сека Саблић, Драган Маринковић Маца, Миона Марковић, Ивана Зечевић, Марко Павловић, Ивана Шћепановић, Ивана Вуковић, Бојан Вељковић, Милош Ђорђевић, Златија Оцокољић, Никола Вујовић, Стојша Ољачић, као и репер Иван Ивановић Ђус.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана