Мрачна животна прича Слободана Милошевића премијерно 20. јануара (ВИДЕО)

Бранислав Предојевић
Мрачна животна прича Слободана Милошевића премијерно 20. јануара (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА - Након изузетног успјеха серија “Месо” и “Кости” пред публику 20. јануара стиже трећи дио ове чувене “Бањалучке трилогије” под називом “Кожа”, настале по сценарију Николе Пејаковића и у режији Саше Хајдуковића.

Серију “Кожа” је за Радио-телевизију Србије реализовала извршна продукција “Босонога” из Бањалуке, а завршна сезона од 10 епизода биће приказивана премијерно суботом и недјељом од 20.05 на Првом програму РТС-а.

Трећи дио “Бањалучке трилогије” под називом “Кожа” јесте прича о музичару, бившем наркоману и дилеру дроге коме је име Слободан Милошевић и који, након вишегодишњег издржавања затворске казне због шверца двадесет килограма кокаина у Холандију, бива пуштен на слободу из затвора у Хагу. У повратку преко Београда у његов родни град Бањалуку, у Слободану оживљавају реминисценције на његов пређашњи живот: вријеме студирања на музичкој академији у Хагу, рат у бившој Југославији у којем му гину родитељи, период живота у Београду деведесетих година прошлог вијека обиљежен ликовима из криминалног и наркоманског миљеа.

Аутор сценарија и носилац главне улоге Никола Коља Пејаковић рекао је током снимања да је “Кожа” вјероватно најличнији, али и најмрачнији дио трилогије.

- Овдје је некако најинтимнија прича и најзатворенија. То јесте прича о човјеку који је све изгубио, који креће од нуле, који нема ни исправе, нема ништа и највише је аутобиографска. И за разлику од “Меса” и “Костију”, гдје су људи покушавали да у тим ликовима препознају стварне ликове, а мени то стварно није био циљ, овдје сам директно користио имена људи који су били у мом животу и за које сам чуо - рекао је Пејаковић.

Доласком у родни град Слободан покушава да пронађе своје мјесто у друштву и систему који је одавно промијењен и у којем владају нека нова правила која су њему непозната. У исто вријеме он се суочава и са ликовима и догађајима из прошлости који ће га изнова промијенити и ставити пред њега дилему да ли ка прочишћењу и даљем животу кренути путем освете и истјеривања властите правде или путем опроста и исцјељења душе?

 

Снимање је било захтјевно и снимало се  Ротердаму и Београду, Бањалуци и Сарајеву, а свој назив “Кожа” по Кољиним ријечима дугује одређеним функцијама овог људског органа.

 

- Кожа је, кажу, највећи орган и на кожи се види шта глава мисли. Из главе све иде. Логично је да се све заврши са “Кожом”, а какве везе овај орган има са главним јунаком Слободаном видјеће се у серији - јасан је Коља.

Осим Пејаковића у осталим улогама налазе се Александар Јовановић, Небојша Дугалић, Сања Вејновић, Весна Тривалић, Слободан Нинковић, Александар Стојковић, Љубомир Бандовић, Наташа Нинковић, Јово Максић, Јована Гавриловић, Милица Јаневски, Владимир Ђорђевић, Марко Тодоровић, Борис Исаковић, Амар Ћоровић, Марко Гверо и Миљка Брђанин. У подјели су и Слободан Перишић, Љубиша Савановић, Мирјана Ђурђевић, Вахид Џанковић, Александар Ђурица, Жељко Еркић, Борис Шавија, Бранко Видаковић, Вук Костић и други.

Екипа

У ауторској екипи осим Николе Пејаковића и режисера Саше Хајдуковића као уредник серије налази се Марко Новаковић, док је посао директора серије обавила Бранкица Јанковић. Директори фотографије су Саша Петковић и Драган Радетић, сценографкиња је Слободанка Пилић, а костимографкиња Лидија Андрић. Музику је као и у прва два дијела трилогије радио Петар Билбија. Монтажерке су биле Наташа Пантић и Ана Жугић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана