Мориконе пише музику за Тарантина

Приредила: Мирна Пијетловић
Мориконе пише музику за Тарантина

Лос Анђелес - Славни италијански композитор Енио Мориконе, сарађиваће са Квентином Тарантином на његовом новом филму "The Hateful Eight".

Потврдио је ово сам Тарантино, истакавши да ће драма као позадину имати прву вестерн музику у 40 година исконског шпагети-вестерн композитора Енија Мориконеа.

Иако је Мориконе познат по музици за многе вестерне, нарочито оне које је режирао Серђо Леоне, он већ четири деценије није компоновао музику за овај филмски жанр. За то вријеме је сарађивао са многим режисерима, а понајвише са Ђузепеом Торнатореом, чије све филмове потписује као композитор.

Како посљедњих неколико деценија високобуџетних каубојаца готово да није било, није чудно што се Мориконе, чију музику прате велики оркестри, није враћао овом жанру. 

Међутим, сарадња са Тарантином то све мијења. " The Hateful Eight ", како су Тарантино и глумачка екипа изјавили за публику, имаће премијеру у суперширокој 70-милиметарској верзији "путујућег позоришта" у биоскопима који буду вољни да се пребаце на класични формат на Божић, када је најављена премијера филма. 

Глумац Семјуел Џексон рекао је да ће специјалним приказивањима покушати да се присјете времена када су филмови долазили са "музичким уводом, паузом, путујућим позориштем и када су вам такође пружали програм" - као што је то случај са класицима попут "Прохујало с вихором" и "Бен Хур".

Тарантино се недавно осврнуо и на процурјели сценарио филма, који је неколико мјесеци пријетио да угрози читаву продукцију.

- Оно што ме стварно разбјеснило у томе што се десило са цурењем јесте да обично када завршим сценарио готов сам с њим и спреман да кренем у продукцију, а у овом случају сам хтио да урадим три радне верзије - рекао је Тарантино.

Према његовим ријечима, постојале су нити у радњи које још није био повезао.

- Али, иако сам урлао и викао због тога, ипак сам наставио да радим оно што сам хтио да урадим - истакао је Тарантино.

Многи глумци искуство сарадње са Тарантином описују као уникатно, а међу њима је и Курт Расел, који је тумачио главну улогу у Тарантиновом филму "Death Proof".

- Искрено, истина је да сваких неколико генерација дође неко ко то ради не само другачије, него неко ко ради то на свој начин, који је просто немогуће имитирати. Искрено желим сваком великом глумцу прилику да ради са генијем као што је Квентин Тарантино - рекао је Расел.

Наставак "Кил Била"

Квентин Тарантино је рекао да су он и Ума Турман заинтересовани за трећи наставак филма "Кил Бил".

- Никад не реците никад "Кил Билу: Трећи дио" - рекао је режисер, додавши да потенцијални наставак зависи од година глумице која би играла кћерку лика којег је раније убила Турмин убица у комбинезону, Беатрикс.

- Ума и ја смо разговарали о томе. Обоје стварно желимо да се то оствари. Само морамо чекати да Вернитина кћерка довољно одрасте да жели да је убије - изјавио је Тарантино.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана