Моника сутра на Клобуку

Ратомир Мијановић
Моника сутра на Клобуку

Требиње - Снимање новог филма Емира Кустурице “Љубав и рат” биће настављено сутра у Требињу, а славна италијанска глумица Моника Белучи прве сцене требало би да снима на Клобуку.

Дуња Кустурица, која је са Емиром написала сценарио за “Љубав и рат”, потврдила је за “Глас Српске” да би екипа филма, заједно са Моником Белучи, сутра требало да буде у Требињу.

Прослављена глумица доћи ће са фризерком, а касније ће јој се можда придружити и супруг, такође глумац, Винсент Касел.

Моника Белучи требало би да буде смјештена у центру Требиња у хотелу “Платани”. Одмах по доласку глумица ће добити и своје чланове обезбјеђења, људе који су били уз њу и на фестивалу “Кустендорф”.

Асистент режије на овом филму Слободан Дедеић за “Глас Српске” каже да ће снимање филма наставити прво на Клобуку, гдје је и филмска база екипе. 

- Не бих да стоодстотно прецизирам, али имамо већ најављено снимање сцена на Клобуку и неких преосталих сцена код требињског Саборног храма - каже Дедеић.

На Клобуку, у близини средњовјековног града, настао је прави филмски сет. За потребе снимања филма изграђена је жељезничка станица, двије куће, бунар, дио пруге... Све то наговјештава да ће на Клобуку бити снимљен велики дио филма.

Командир Ватрогасне јединице Ластва, која на овом планинском вису снабдијева филмаџије водом, Здравко Паранос каже да влада обострано задовољство, екипе филма и мјештана.

- Сигуран сам да ће филмска екипа радити на Клобуку без било каквих проблема. Мјештани су ту да помогну ако било шта треба. Нама је част и задовољство радити са Кустурицом и његовом екипом - каже Паранос.

Прича

Филм “Љубав и рат” тематски је подијељен у три дијела - причу о змији, о љубави, и причу о монаштву.

Емир Кустурица је раније рекао да ће филм говорити о свевременској теми - теми доброте, односно да, ако не буде доброте, једног дана неће имати шта да окреће земљину осу.

Главну женску улогу у филму игра глумица Моника Белучи, а значајну улогу имаће и српска глумица Слобода Мићаловић.

Главну мушку улогу игра Емир Кустурица.

Премијера филма биће у Кану, у мају сљедеће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана