Мерилин Монро у класицима које морате погледати

Aгенције
Мерилин Монро у класицима које морате погледати

Ни 52 године од њене смрти слава Мерилин Монро не јењава.

Док су њен шарм, љепота и харизма обарали мушкарце с ногу, жене су жељеле да буду као она. Позната по својим облинама, мазном гласу, невјероватном сексепилу, глумачком таленту и врцавим улогама Мерлинки није дуго требало да стекне свјетску славу. Ипак, ако заиста желите да упознате све таленте ове глумице прочитајте листу класика које обавезно морате погледати.

Нијагара

Филм "Нијагара" из 1953. године приказује глумицу у једној веома неуобичајеној улози. Наиме, радња прати причу пара који одлази на одмор на Нијагарине водопаде. У овом трилеру можете видјети мрачнију страну глумице у улози која је потпуно другачија од свега што је радила прије и послије.

Неки то воле вруће

Филм из 1959. године једна је од најбољих комедија свих времена када се Џек Лемон и Тони Куртис крију, те прерушавају у жене. Наиме, два џезера која се у бјекству од гангстера прерушавају у жене и крију у женском бенду, а потом заборављају да им пријети смрт и почињу да размишљају о љубави са водећом пјевачицом Мерилин Монро. Режисер Били Вилдер га је назвао најсмјешнијим америчким филмом свих времена.

Мушкарци више воле плавуше

Филм из 1953. године истакао је многе Мерлинкине квалитете. Двије нераздвојне пријатељице, Лорелеј Ли (Монро) и Дороти Шоу (Џејн Расел) одлучују, према Лорелејиној жељи, да отпутују у Париз у којем ће, како она вјерује, њен вјереник, мултимилионер Гас Есмонд, доћи и оженити је. Дороти прихвата њену понуду у нади да ће на путу да пронађе мушкарца који ће јој постати животни пратилац. Чувена Мерлинкина изведба "Diamonds are a girl’s best friend" је управо из овог филма. Сваки прави фан холивудске плавуше мора погледати овај филм.

Како се удати за милионера

Година 1953. била је одлична за тада нову америчку звијезду. Иако јој је било тешко да се истакне поред двије преталентоване глумице Бети Грејбл и Лорен Бакал Мерлинка је захваљујући својој глумачкој харизми и гламуру имала веома запажену улогу. Радња прати причу три дјевојке које крећу у мисију освајања срца најбогатијих мушкараца у Њујорку. Ипак, брзо ће схватити да новац не купује љубав.

Аутобуска станица

За чувени филм из 1956. године кажу да је један од њених најбољих, барем када је глума у питању. Свједок томе је и освојени Златни глобус за најбољу улогу. У филмској верзији комедије Вилијама Инга која је са великим успјехом извођена на Бродвеју, Мерилин Монро је Шери, пјевацица у ноћном клубу која се свиђа Боу, родео шампиону. Она ће покушати да побјегне у Лос Анђелес, али он на вријеме стиже на аутобуску станицу и приморава је да уђе са њим у аутобус који иде у његову родну Монтану. Упорни Бо полако схвата да мора бити суптилнији у борби за њену наклоност. А када се то догоди, неминовно је да ће се Шери заљубити у импулсивног, али добородушног отмичара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана