Маркетиншки трикови у популарној серији Игра престола мамац за публику

Мирна Пијетловић
Маркетиншки трикови у популарној серији Игра престола мамац за публику

Бањалука - Иако серија "Игра престола" има велику гледаност, њени творци не престају да голицају машту новим сочним детаљима, служећи се савршено упакованим маркетиншким триковима.

Они се максимално труде да задрже пажњу постојећих и да освоје нове гледаоце. Тако је недавно освануо видео-снимак у којем глумац Семјуел Л. Џексон објашњава сажетак досадашњих сезона, а његов увод у популарну серију објављен је на званичном налогу "Игре престола" на "Јутјубу".

- Годишња доба овдје трају сумануто дуго, па серија почиње на крају дугог, дугог љета. Рецимо да нико није претјерано срећан што зима долази - каже Џексон у снимку који је направљен за потребе промоције серије на "iTunes-у". 

Како је истакла Моника Поњавић из Бањалуке, која пише професионалне рецензије о серији "Игра престола", тачно је да је ово један вид маркетинга.

- Претпостављам да увођењем Семјуела Л. Џексона у промоцију саме серије продуценти желе да одрже публицитет и евентуално привуку нове гледаоце. Треба имати у виду да смо у периоду када је шеста сезона завршена - каже Поњавићева.

Подсјећа да су се претходних година у овом периоду већ увелико снимале нове епизоде, а да су обожаваоци "држани будним" сочним детаљима са терена или увођењем нових ликова у причу.

- Познато је да је у ТВ причу "стигла зима", па су због тога креатори серије снимање морали да одгоде за крај године због временских услова. Све је то повод да продуценти константно шаљу "свјеже" вијести - сматра Поњавићева.

Прве епизоде из досадашњих шест сезона премијерно су приказиване између 31. марта и 24. априла. Још није прецизирано када ће нове епизоде стићи на мале екране, али најављено је да ће фанови овог пута морати мало дуже да чекају. Према најавама креатора серије двије преостале сезоне биће нешто краће, а могуће је да ће седма имати само седам епизода.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана