Марија Каран у филму о Николи Тесли

Агенције
Марија Каран у филму о Николи Тесли

Београд - Марија Каран се придружила глумачкој екипи која снима нови филм о Николи Тесли. У филму “Тесла”, Марија ће радити са Бранком Томовићем, Мирјаном Карановић и Христином Поповић у филму о славном научнику.

- Једва чекам да почнем да снимам филм о нашем најистакнутјем научнику, изјавила је Марија, која ће своје сцене снимати у Србији, са дијалозима на српском језику.

- Мајкл Ентон је написао сценарио који је аутентичан и искрен. Допада ми се што је имао потребу да разуме важност Теслиног порекла, као имигранта у Америци који је упркос свим проблемима остао свој и тврдоглаво упоран. Ово није типичан амерички филм, рекла је глумица.

Марија у филму који продуцира компанија Силвермаск Филмс игра Браку, лик заснован на неколико жена које су постајале у стварном животу.

Иако је лик Браке измишљен, Мајкл Ентон објашњава сљедеће:

- Брака је један од само неколико измишљених ликова које сам уврстио у филм јер представља све оне жене које је Тесла током целог свог живота одбијао због своје непоколебљиве посвећености науци. Убацио сам је у филм у периоду у Николином животу када је био најрањивији: у две недеље које је провео у Госпићу након мајчине смрти. Однос је случајан и ни Брака ни Тесла не инсистирају на њему. Његов даљи развој бива нагло прекинут, што одсликава саму Теслину природу.

Марија Каран је већ сарађивала са Бранком Томовићем, који у филму тумачи лик Тесле каже и сматра је управо он савршен избор за главну улогу.

 - Његов таленат и досадашња каријера то потврђују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана