Маљковић: У серији Црна свадба играм тајанственог моћника

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" био је глумац Јадран Маљковић који је говорио о серији "Црна свадба" која се тренутно приказује, као и о предстојећим пројектима "Азбуци нашег живота" и "Херојима Халијарда".

Маљковић је рекао да је "Црна свадба" као концепт другачија од онога што је наша телевизијска публика имала прилике да види до сада, јер користи више жанрова, као комбинацију хорора, мистерије и крими драме.

"Моја улога је тајанствени моћник. То је једино што могу да кажем", рекао је Маљковић. Према његовим ријечима, најзахтјевније приликом приступа улози је било налажење баланса између тога шта његов лик "мора да уради и како то оправдава, и да није стриктно лоше то што ради".

 "Да би гледали ову серију не морате да знате нешто о црној магији. Мислим да смо сви ми бар једном у животу чули ту терминологију влашка магија, црна магија. Сигурно је да ће сви који буду гледали научити нешто о томе из ове серије", рекао је Маљковић.

 Глумцу је најинтересатнији био сам наслов "Црна свадба", пошто није знао да уопште постоји истоимени обред, у коме преминулог неожењеног мушкарца на сахрани жене на годину дана са живом дјевојком која је "обукла црну веначаницу".

Упитан како ће пандемија утицати на будућност сценских умјетности, да ли ће имати исту публику као прије, Маљковић је рекао да ће "дефинииивно оставити свој траг, и већ јесте на много нивоа".

 "Што се тиче повратка, мислим да смо сви жељни да се вратимо и да идемо у позориште као некада, да радимо ствари које смо некада радили. Надам се да ће се вратти у неку нормалу, али да ће дефинитивно остати неке битније промене", рекао је глумац.

Маљковић је рекао да игра главну мушку улогу у серији "Азбука нашег живота" чије приказивање почиње од 3. децембра на Суперстар телевизији и потом Радио-телевизији Србије, а очекује "пар интернационалних ствари", као и "једну лепу малу улогу" у пројекту "Хероји Халијарда" Радоша Бајића.

 Глумац рођен у Њемачкој, који остварује инострану каријеру под именом Јадран Малкович, упитан да ли је у сродству са једним од најцјењенијим глумаца на свијету, уз осмех је рекао: "Не знам да ли смо заиста род. Неко је то рекао у неком моменту. Ја сам рекао да постоји могућност, можда. Моја бака покојна је из истог краја као и он. Ту сигурно нешто има, али немам никакву потврду. Неки дан сам рекао да смо 75. колено, вероватно, у најбољем случају".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана