Ли Манчанг: И дјеца у Кини знају ко је Валтер

Глас Српске
Ли Манчанг: И дјеца у Кини знају ко је Валтер

Београд - Кинески амбасадор у Београду Ли Манчанг изразио је у име кинеског народа и своје име саучешће српском народу и породици Велимира Бате Живојиновића због смрти легендарног глумца, који је био веома популаран и у Кини.

"Дубоко ме је потресла вијест о смрти Велимира Живојиновића, нашег Бате. Овом приликом желим да у име кинеског народа и у моје лично име изразим најдубље саучешће његовој породици и српском народу. Будите увјерени да сваки грађанин Кине, који је имао прилику да ужива у његовим филмовима, тугује са нама", навео је кинески амбасадор у саопштењу.


Ли је истакао да је Бата Живојиновић био освједочени пријатељ кинеског народа, који је дао немјерљив допринос продубљивању кинеско-српског пријатељства, као и пробоју српског филма и културе на територију Кине.

"Данас чак и дјеца у Кини знају ко је био Валтер, и тај лик је и данас узор великом броју младих људи. Поносни смо што смо познавали тог великана српског и свјетског глумишта. Његово ће мјесто у нашим срцима остати заувијек упражњено. Нека му је вјечна слава", навео је кинески амбасадор.

Легенда српског и југословенског глумишта Велимир Бата Живојиновић преминуо је синоћ у болници Свети Сава у Београду у 83. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана