Легендарни “Лајв ејд” концерт као сценски мјузикл

Б. П.
Легендарни “Лајв ејд” концерт као сценски мјузикл

ЛОНДОН - Позоришни мјузикл, под називом “Само један дан” биће базиран на култном хуманитарном концерту “Лајв ејд” одржаном 1985. на стадиону Вембли, на којем су наступили бројни рок и поп великани.

Боб Гелдоф и Миџ Јур, бивши пјевач бенда “Ултравокс”, организовали су концерт одржан 13. јула 1985. да би прикупили новац за помоћ гладним у Етиопији.

Гелдоф је сада дао благослов драмским писцима да поставе мјузикл заснован на концерту, који ће садржавати пјесме које су тога дана свирали Елтон Џон, “Квин”, У2, Стинг и други извођачи.

Радња филма “Само за један дан”, названа по стиху у пјесми “Хероес” Дејвида Боувија, уравнотежиће поглед иза кулиса, како су се спојили концерти са љубавном причом инспирисаном стварним догађајима.

- Прича је заснована на стварном свједочењу из тога дана. Прави људи причају своју причу кроз ово. Дакле, то је комплексно позориште.

Режисер је Џон Фарел који је поставио комад заједно са музичким директором Џулијет Шепард. Концерту “Лајв ејд” присуствовало је око 72.000 људи на лондонском стадиону “Вембли”, док је истовремено више од 89.000 људи било на стадиону “Џон Кенеди” у Филаделфији. Процјењује се да је ТВ-пренос пратило 1,9 милијарди људи из 130 земаља.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана