Ледено доба филмска љетна посластица

Мирна Пијетловић
Ледено доба филмска љетна посластица

Бањалука - Анимирани филм "Ледено доба: Велики удар", пети наставак популарног серијала за којим су "полудјеле" буквално све генерације љубитеља умјетности, стиже у четвртак у бањалучки мултиплекс "Палас".

За премијерно приказивање овог остварења, које је рађено у 3D техници, већ мјесецима влада велико интересовање публике, па су многи већ данима у редовима испред биоскопа желећи да први обезбиједе карту и заплове у ледену авантуру са популарном вјеверицом Скрет.

- Број наставака најбоље говори о популарности појединих филмова. Публика воли да се враћа познатим причама, па су већ многи љубитељи "Леденог доба" резервисали улазнице за премијеру - каже Марина Поповић из бањалучког мултиплекса "Палас" за "Глас Српске".

Пета прича почиње вјеверичином епском потрагом за одбјеглим жиром, којег ће овог пута катапултирати у свемир. У великом свемирском пространству догодиће се низ космичких догађаја који пријете уништењу цијелог свијета. Како би се спасли од катастрофе која им пријети, већ познати јунаци ове анимиране авантуре Мани, Сид и Дијего мораће да напусте свој дом и крену у нове авантуре и то у егзотичне земље, гдје ће упознати много интересантних ликова.

У оригиналној верзији филма Сиду глас позајмљује Џон Легуизамо, Дијегу Денис Лери, Ели Квин Латифа и Менију Реј Романо.

Филм "Ледено доба: Велики удар", који су режирали Мајк Тармајер и Галет Т. Чу, синхронизован је, а бањалучка публика у улогама популарних јунака слушаће гласове Еде Мајке, Тарика Филиповића, Дарије Кнез и Љубе Керекеша.

Оригинални филм први пут се појавио у биоскопима 2002. године и од тада су настала још три наставка: "Отапање" 2006, "Диносауруси долазе" 2009. и "Помјерање континента" 2012. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана