Леброн Џејмс изабран за најгорег глумца

Г.С.
Леброн Џејмс изабран за најгорег глумца

Звијезда НБА Леброн Џејмс сигурно је мислио да ће улогом у филму “Space Jam” постићи још један велики успјех и то на додјели престижних Оскара, а не на уручењу сатиричних признања Златна малина, и титуле којом је окићен као најгори глумац, саопштили су данас организатори награде за најгора филмска остварења.

Леброн Џејмс је освојио неславну титулу за “јадну глуму” у филму у којем су комбиноване уживо акционе сцене и ликови из цртаних филмова као што Душко Дугоушко и патак Дача.

Филм је добио три Златне малине, навели су организатори који су остварење описали као “реклама од 115 минута у којој се рекламирају сви производи Ворнера”.

Најгори филм је мјузикл посвећен покојној британској принцези Дајани, који је иначе освојио највише номинација, укупно девет.

Џаред Лето је крунисан у категорији најгорег мушке споредне улоге у филму “House of Gucci”.

Како су раније навели, организатори Златне малине су ове године осjетили потребу да Брусу Вилису додијеле посебну категорију коју су назвали “Најгори наступи Бруса Вилиса у филму 2021. године”.

У тим филмовима, углавном са веома ниским буџетом и приказаним само на стримингу, звијезда саге “Умри мушки” има “оригиналне улоге” попут разочараног шерифа, бившег полицајца, пензионисаног генерала или бившег агента ЦИА.

Ниједан од тих филмова, у којима се Брус Вилис често појављује само накратко, али које је он активно промовисао, није добио више од 20 одсто позитивних критика на сајту Ротен томатоз, који прикупља оцијене из различитих извора.

Златна малина додељује се од 1980. године, а номинације бира 1.000 чланова Фондације “Златна малина” која пародира америчку Академију филмских умјетности и наука.

За пријем у ту фондацију довољна је претплата од 40 долара годишње.

Побједници који обично не додју на церемонију додјеле, добијају скулптурицу златно-жуте малине која кошта 4,79 долара.

До сада су једини “побједници” који су дошли на церемонију додјеле биле Сандра Булок и Хале Бери.

Побједници су сваке године проглашени дан прије додјеле Оскара, награда америчке Академије филмских умјетности и наука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана