Критичари оцрнили Одред отписаних

Агенције
Критичари оцрнили Одред отписаних

Лос Анђелес - "Одред отписаних" је разочарао филмске критичаре који кажу да ово остварење није ни издалека добро како је најављивано.

Филм је представљан као прича која ће да потисне "Марвелову" доминацију на великом платну и миксом мрачнијег приступа (налик оном из Нолановог "Бетмена") и комедије да привуче нову публику. Међутим, критика каже да нису баш успјели.

Фанови су очигледно задовољни, али се негативне критике ређају у великим западним медијима. Један од најболнијих удараца задао је "Венити фер", који је упоредио ово остварење са мучном посљедњом верзијом "Фантастичне четворке", која је прије изгледала као трејлер дуг сат и по него као цјеловечерњи филм.

Иако филм на сајту IMDB има прилично високу оцјену и добио је 8,5 од 10 звјездица, на сајту "Rotten Tomatoes" је добио само 33 одсто, уз двоструко већи број "трулих" него "свјежих" критика - 48 према 24.

Редитељ Дејвид Ајер је одбацио критике и навео да "обожава овај филм, вјерује у њега" и додаје да је снимање било најбоље искуство у његовом животу.

- Овај филм је за фанове - каже Ајер.

Ипак, познати магазин није штедио ауторе и окомио се право на редитеља.  

- Филм је толико лош и за заборав да га не би требало ни регистровати као одбојног. То би бар било нешто. Ако можете да вјерујете, овај филм је гори од "Фантастичне четворке". Та катастрофа од филма је бар имала неку идеју иза себе - пише "Венити фер".

Ствар нису извукле ни роле Марго Роби (Харли Квин), ни Џареда Лета (Џокер), кога неки ипак пореде са Хитом Леџером, а други говоре да је апсолутно недостојан насљедник.

Конкуренција

Британски "Индепендент" наводи да је филм, иако се бави негативцима, пропустио прилику да буде различит од конкуренције.

- Није уопште довољно гадан. Они се не понашају другачије од других тимова суперхероја, а то сигурно убија читаву поенту - наводи критичар портала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана