Кренуло је са милион долара: Откривено колико су зарадиле звијезде филмова о Харију Потеру

B92
Кренуло је са милион долара: Откривено колико су зарадиле звијезде филмова о Харију Потеру

Ближи се премијерно приказивање специјала "Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts", што је на друштвеним мрежама актуелизовало причу о томе колико су глумци зарадили у појединим дијеловима познатог серијала о Харију Потеру снимљеним прије више од деценију.

Највише интересовања изазвао је глумачки трио Данијел Редклиф, Ема Вотсон и Руперт Гринт, а како пише портал јустјаред, откривено је колико су износиле њихове, и бројке су огромне.

Гледајте Харија Потера поново, и платиће вам преко 1.000 евра

Руперт Гринт је за улогу у петом филму серијала, "Harry Potter and the Order of the Phoenix", зарадио 4 милиона долара, исто колико и његова колегиница Ема Вотсон, док је Данијел Редклиф добио 14 милиона долара.

Хари Потер му је донио богатство – све је потрошио на жене и аутомобиле

Гринт и Вотсон су зарадили по 15 милиона за сваки дио, од укупно два, седме авантуре младог чаробњака, док је Редклиф био више плаћен, па је за улогу у "Harry Potter and the Deathly Hallows" добио 20 милиона долара.

Са друге стране, његова плата за прву филмску адаптацију романа Џоан Кетлин Роулинг, "Harry Potter and the Sorcerer’s Stone", износила је милион долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана