Клинт Иствуд признао који му је омиљени филм свих времена

GS
Foto: X.com

Током своје седам деценија дуге каријере, Клинт Иствуд је прошао кроз бројне промјене и постао један од најистакнутијих симбола Холивуда, али је све то вријеме имао исти омиљени филм, који је заузимао посебно мјесто у његовом срцу.

Иствуд је имао само 20 година када је 1950. изашао Булевар сумрака. За њега тај филм никада није надмашен.

Када му је у интервјуу за Есквајер у шали предложено да са сином Скотом сними римејк Вајлдеровог класика, Иствуда је сама помисао благо увриједила.

У Булевару сумрака највише га привлачи комбинација два стила које је Вајлдер мајсторски спојио: стил лика нијемог филма и модернији стил лика.

"Стил лика нијеме глумице и лика Вилијема Холдена, који је модернији, одлична је комбинација. Та два стила савршено функционишу. Увијек сам волио Билија Вајлдера", рекао је Иствуд.

Он посебно цијени златно доба Холивуда и као неке од својих фаворита поменуо је Како зелена је била моја долина Џона Форда, Омчу Вилијема Велмана, Благо Сијера Мадре Џона Хјустона и Његова дјевојка Петко Ховарда Хаукса. Међутим, ниједна од њих се не може поредити са Булеваром сумрака, који је Иствудов апсолутни фаворит скоро 75 година, наводи Индеx, преноси РТЦГ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана