Како је Нетфликс отказану серију претворио у најгледанију (ВИДЕО)

ГС
Foto: Принтскрин

Серија Манифест, која говори о нестанку путничког авиона, постала је хит након што је Нетфликс преузео права.

Серија "Манифест", која говори о путницима и посади авиона који је нестао и затим се изненада појавио након пет година, постала је хит након што је Нетфликс преузео права.

Серија је изворно емитована на НБЦ-ју 2018, али је отказана након три сезоне. У августу 2021, само неколико мјесеци након што је НБЦ отказао серију, Нетфлиx је преузео права и најавио четврту сезону, која је оборила све рекорде.

О чему се ради?

"Комерцијални путнички авион изненада се појавио пет година након нестанка, а путници се морају поновно интегрисати у друштво", пише у синопсису. Авион на лету 828 Монтего Ера а полетио је у априлу 2013. из Монтего Беја на Јамајци, за међународни аеродром Џон Ф. Кенеди у Њујорку, а затим нестао и поновно се појавио у новембру 2018.

Након слетања у Њујорк, све путнике и посаду дочекали су владини службеници, који су им рекли да су нестали пре пет и по година и да их се сматрају мртвима. Међутим, за њих је вријеме стало, све док не крену да се дешавају чудне ствари...

Четврта сезона одушевила

У четвртој сезони глуми већина екипе из оригиналне серије, укључујући Мелису Роксбург, Џоша Даласа, ЈР Рамирез, Луну Блејс, Парвин Каур и Мета Лонга, као и Тај Доран, који се придружио глумачкој екипи као одрасли Кал у финалу 3. сезоне.

Откако се појавио на Нетфликсу, "Манифест" је постао велик хит и једна од најгледанијих серија на популарној стриминг платформи, пише Мондо.

Први наставак четврте сезоне објављен је у новембру прошле године, а други у јуну ове године, али Нетфликс није службено најавио пету сезону, што би требало да значи да је серија завршена. Према извјештају Вариетy-ја за 2022, почетне епизоде четврте сезоне имале су 57.1 милиона сати гледања у прва три дана.

С обзиром на то да су бројни гледаоци Манифест назвали "најбољом Нетфликсовом серијом икада", фанови се надају да је на помолу и пета сезона.

Серија одушевила и критику

Четврта сезона "Манифеста" има импресивних 88 посто на Rotten Tomatoes-u, а критичари су похвалили Нетфликсов хит.

"Вјерујте нам, Манифест чини све могуће у својој посљедњој сезони како би доказао да је вриједило преживјети отказивање из 2021.", написала је Никол Галучи из Децидера.

"Манифест се вратио и бољи је него икад, у потпуности искоришћава свој нови живот на Нетфликсу како би држао гледаоце на рубу столица све до посљедњег тренутка овог лета", написао је Џеј Сноу из Колајдера.

"Четврта сезона Манифеста неће разочарати обожаватеље серије иако ће им вјероватно сломити срца и/или подстаћи да им срца убрзано лупају", закључила је Лорен Пиестер из The Wrapa.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана